Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Santrfor Alex!..

Lig yarışında şu anki sıralamaya baktığımızda play-off'a kalma yarışından çok puan olarak kopmama yarışı öne çıkıyor. Fenerbahçe de Beşiktaş da hatta Galatasaray, puan farkı açılmadan son altı maçı oynama çabasındalar...
Dün akşamki oyuna baktığımızda ilk 25 dakikada oyunu istediği gibi ele alan, maçın başında bulduğu golün dışında da en az üç-dört gol pozisyonu üreten bir performans sergileyen İstanbul Büyükşehir Belediye... Fenerbahçe penceresinden baktığımızda ise oyunu ancak 25. dakikada dengeleyebilmek, fakat buna rağmen bütün bir ilk yarı boyunca hiçbir pozisyon üretememek... Maçın ilk yarıdaki fotoğrafı aynen böyleydi dün akşam.
Santrforu Alex ile oynamaya gelirsek... Belki maçın bir bölümünde hadi onu da geçtik bir maçta Alex ile santrfor oynayabilirsiniz. Ama benim santrforum Alex diyerek maçları oynamak ne verimli ne de gerçekçi olur futbol adına.

HER ŞEYE RAĞMEN BİENVENU
Tıpkı dünkü ilk yarı boyunca olduğu gibi. Kabul ediyorum ki onun yapabileceklerinden değil Binevenu'nun yetersizliğinden dolayı bu tercih söz konusu. Ama buna rağmen bence yine de Bienvenu. Çünkü Alex'ten Alex gibi yararlanmak için onu en iyi bildiği yerde oynatacaksınız.
Maçı belirleyen bir diğer seçim de Zigeler ile stoper oynamaktı. Belki maçın sonucu 3-2 ama verdiğiniz pozisyon ve ürettiğiniz pozisyon karşılaşmasına girdiğinizde İstanbul Büyükşehir Belediye az değil çok galip gözüküyor. Fenerbahçe şunu bilmeli ki onu bu ligde tutan en önemli faktör geçen yıldan bu yana süregelen dengeli oyun.
Bundan sapmalar Fenerbahçe'ye çok ağır maliyetler getiriyor ve getirecektir. Bir ara da gözüm istatistiğe iliştiğinde topa sahip olmada Fenerbahçe'nin büyük üstünlüğü vardı ama skoru oluşturan topa ne kadar süre sahip olduğunuz değil o topu kullanmaktaki etkinliğinizdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA