Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Skoru bulunca...

Rijkaard'ın Denizli maçına çıkardığı kadroya medya tribününde dudak bükenler oldu. Çünkü; milli oyunculardan Sabri, Gökhan Zan, Ayhan ve Hakan Balta kulübede, Servet ise evdeydi.
Rijkaard'ın yaptığı futbol adına tam bir rotasyondu. Rijkaard zaten her basın toplantısında oyuncularına yönelik "Ben peşin hükümlü değilim. Hepinize güveniyorum ve inanıyorum. Her futbolcuya eşit yakınlıktayım" mesajını veriyordu.
Denizli maçındaki farklı kadro tercihi Rijkaard'ın Galatasaray'da hem yarattığı rekabetin göstergesiydi hem de oyuncularına duyduğu güvenin ifadesiydi.
G.Saray bu rotasyonları Kalli ve Skibbe döneminde hiç yaşamadı. Barça'da da bu tür uygulamaları gözünü kırpmadan yapan Rijkaard'ın bu rotasyonlarını çok göreceğiz. Geniş kadroyu kullanma becerisini ancak marka değeri ve özgüveni yüksek, kendini aşmış hocalar gerçekleştirir.

KEITA SONU HAZIRLADI
Maça gelince; kalecisi vakit çalan, gol yememek için kapanan Denizli'ye karşı sürekli hücumu düşünen ve kanatları kullanan bir Galatasaray vardı. Ama final paslarında Arda ve Kewell isabeti yakalamıyordu. Geniş alan bulamadığı için Keita bireysel becerisiyle oynamaya çalışıyor ama kolay top kaybediyordu. Oyun disiplini mükemmel olan ve çok çalışan Sarp'ın tek eksiği var dikine final pası atamıyor, atarken de topun şiddetini ayarlamıyor.
Sakin bir kimliği olan Rijkaard maçı kenardan mükemmel analiz etti. Volkan'ın etkili hücuma çıkamadığını görünce ikinci yarı Balta'yı oyuna alıp Arda ve Kewell'in etkili olmasını sağladı. Balta Galatasaray savunması için çok önemli bir oyuncu. Duracağı yeri biliyor, kademeye akıllı giriyor.
Şu gerçek; Galatasaray skor avantajını eline geçirdiği anda çok etkili olur. Arda'nın attığı gol sonrası Denizli katı savunmayı bırakınca Keita patladı. Fildişili yıldız, topu kullanacak boş alanı bulunca Denizli'nin sonunu da hazırladı. Sağdan fuleli çalımlarla ve yaptığı koşularla rakibin sağını çökertirken, bir gole imza attı bir de penaltı yaptırdı.
Kaptan Arda yine sahanın yıldızıydı. Milli maçtaki süper futbolunu Denizli maçına da taşıdı. G.Saray'ın ikinci yarıda iştahlı ve keyif veren futbolunun baş mimarıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA