Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kadife etkisi

Oyunculuğunda "Kadife ayaklı adam" olarak ünlenen Rijkaard, Galatasaray'daki hocalığında da "Kadife söylemler"de bulunuyor. Hollandalı hoca bilmece gibi konuşmuyor, lafları evirip çevirmiyor, düşüncelerini kadife parlaklığında ve zerafetinde oyuncularına net biçimde aktarıyor. Rijkaard'ın son basın toplantısında futbolcularına yönelik iki net mesajı vardı:
1- Forma şansı veremediğim oyuncularımın durumunu görmek için Netanya ile oynayacağımız maç çok güzel bir fırsat olacak.
2- Her gün kafamda kadroyu şekillendirmeye çalışıyorum.
Bu iki mesaja baktığımızda şunu algılıyoruz: "Ben peşin hükümlü değilim. Hepinize güveniyorum, inanıyorum. Her futbolcuya eşit yakınlıktayım. Oluşacak rekabette ayakta kalan, benim istediklerimi yapan Galatasaray formasını giyer."
Takımca mücadele etmeyi zevk olarak algılarsanız başarı mutlaka gelir. Galatasaray'ın uzun süredir unuttuğu "Oynadığın oyundan zevk al, izleyene zevk ver" felsefesi Rijkaard sayesinde geri geldi. Tel Aviv'deki ilk maçtan sadece 4 oyuncu sahadaydı. Forma şansı bulamayanlar, rekabete ortak olduklarını gösteren bir mücadele sergiledi. Özellikle, Linderoth, Barış, Aydın, Uğur olağanüstü oynadı.
Netanya, Galatasaray'ın gücünü tam test edeceği bir rakip değildi. Ancak futbolcuların, "İlk maçı 4-1 kazanmışız. İlk altı dakikada iki gol bulmuşuz. Kendimizi sıkmayalım" anlayışı içinde olmamaları ve maç boyu aynı tempoda mücadele etmeleri alkışı gerektiren bir davranıştı. Üç gole asist yapan Aydın, Rijkaard sayesinde kendini buldu. Üç gole imza koyan Nonda "Ben Galatasaray'da kalırım" mesajı verdi. Keita'nın attığı golde topa vuruş tekniği, rakiplerinden sıyrılışı ve çabukluğu kalitesinin belgesiydi. Rijkaard mükemmel çalıştırıcılığının yanı sıra yarattığı rekabet ortamında oyun içinde birkaç mevkide gezdirebileceği çok yetenekli bir kadro oluşturdu. Galatasaray bu sezon büyük keyif verecek.
Not: Geçen sezonlarda çoğu maçlarda tribünleri boş bırakan Galatasaray taraftarının bu sezon Ali Sami Yen'e sığmayacağını düşünüyorum. Çünkü Galatasaray oyun felsefesi olarak keyif veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA