Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tek lider Arda

Rijkaard, Galatasaray'da ilk idmanında oyuncularına "Topu sevin. Topa hükmedin" demişti. Bu felsefe, total futbolun şifresi idi. İlk Tobol maçı hariç futbolcular oyun anlayışlarını topu severek, topa hükmederek, ısrarla ayağa isabetli pas yaparak sahaya yansıttı. Ortaya göze hoş gelen futbol ve farklı galibiyetler çıktı.
Galatasaray ilk kez Ankaraspor'a karşı ilk yarı kendi sisteminin dışında oynadı; ayağa isabetli pas yapamadı. Ayhan Akman'ın, Rijkaard'ın sisteminde ne kadar önemli oyuncu olduğu Ankaraspor maçında ortaya çıktı. Orta alanın merkezinde görevli Mustafa Sarp-Mehmet Topal ikilisinin top kullanma becerileri kısıtlı olduğundan Keita-Elano-Arda üçlüsüne dikine isabetli paslar gitmedi. Bu, Sarp ve Topal'ın suçu değil. Çünkü ikisi de defansif özellikleri olan oyuncular.
Bu ikili savunmaya yakın oynayınca Galatasaray'ın hücum hattı ile gerisi arasında uzun bir mesafe oluştu. Sarı-kırmızılılar rakipten dönen ribaund türü topları da alamayınca Ankaraspor bu uzun mesafede orta alanı kolay kontrol etti. Oyunu yönlendirmekle görevli Elano temposuz oynayınca kendisini bire bir kontrol eden temposu yüksek Hürriyet'in baskısında rahat top alamadı ve kullanamadı. Galatasaray'ın sadece Sarp ve Elano ile yakaladığı iki gollük pozisyonu vardı ama kaleci Senecky başarılıydı.

ARDA-ELANO ÖNDEYKEN OLUR
Arda ile Elano birlikte oynayınca Galatasaray topu kullanma ve oyunu kurma konusunda ikilem yaşadı.
İki oyuncu da etkisiz kaldı. Elano ve Baros'un yerlerine Kewell ile Nonda girip organizasyon görevini de Arda üstlenince Galatasaray toparlandı. Daha çok topa hükmetmeye ve hücumda daha etkili olmaya başladı. Sarp öne doğru hamle içinde olunca Ankaraspor sahasına hapsoldu. Arda'nın yaratıcılığı ön plana çıktı.
Keita'nın inanılmaz harcadığı pozisyon sonrası kenara alınmasının hemen ardından bir duran topta Galatasaray'ın klasikleşen golü geldi. Arda'nın ön direğe kestiği kornerde Kewell topu kafayla ağlara yolladı. 10 dakika geçmeden yine sonradan giren Aydın'ın nefis asistini Nonda tamamladı ve Galatasaray başkentten lider döndü.
Bu, kulübenin zaferidir. Bir gerçek var ki; Galatasaray Arda'nın oyunun patronluğuna soyunmasını benimsedi. Rijkaard, Elano-Arda ikilisini Kayseri maçındaki gibi Galatasaray skor avantajını ele geçirdikten sonra kullanmalı. Ya da Arda olmayınca bu görevi Elano tek başına üstlenmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA