Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Lucas Neill gerçekleri...

Galatasaray, devre arasında ilk büyük transferini Lucas Neill'i alarak yaptı. Avustralyalı futbolcu, yaz döneminde de uzun süre Galatasaray'ı gündemindeydi. Bonservisi elinde olmasına rağmen bu transfer gerçekleşmemişti.
Bugün yönetim "Bonservisi elindeyken almadığınız adama şimdi bonservis ödediniz?" diye eleştiriliyor. Ben de bu konuda "Keşke bu transfer sezon başında yapılsaydı" diyordum. Galatasaray sezona Neill ile başlasa belki de savunmada ilk devre boyunca yaşanan hataları asgariye indirebilirdi. Ama bu transferin neden sezon başında gerçekleşmediğini biraz araştırdım. Öğrendim ki; Neill bonservisi elinde olduğu için Galatasaray'dan yıllık 2 milyon 500 bin euro talep etmiş. Bunu defans için fazla bulan yönetim "Takım içi dengeleri bozmamak adına" transferi yapmamış.
Bugün Neill'e ödenen bonservis ve yapılan 1.5 yıllık anlaşmanın toplam maliyeti yaz aylarında talep ettiği yıllık ücretin bile altında.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA