Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Keita ve tribünler sakin olursa...

Bursaspor'un yenilmesi Frank Rijkaard için beraberliği alternatif haline getirdi mi?
Arda olmayacaksa Galatasaray önce kaybetmemeyi hedeflemeli. Rijkaard orta sahayı güçlü tutunca ya kazandı ya da kaybetmedi. Çok forvetle oynamak bol pozisyon bulmak değildir. Keita gibi bir silah dar alanda değil, geniş alanda kullanılmalı. Orta saha savunmaya yakın oynamalı ve Fenerbahçe'nin ikinci topları alması önlenmeli. Fenerbahçe, Özhan Canaydın'a gösterdiği tavırla sempatik bir ortam oluşturdu. Ancak Fenerbahçeli oyuncular derbilerde gergin ortamı çok seviyor. Galatasaraylı oyuncular sahada sinirlenmemeli; taraftarları da Bursa'nın yenilgisi sonrası ellerine gelen şansı tepmemek adına kafayı rakibe takmadan sadece takımlarına itici güç olmaya çalışmalı. Tribün gerilince takımın siniri de alt üst oluyor.

Arda oynamazsa hücum nasıl şekillenmeli?
Caner solda, Keita sağda, Jo santrfor oynamalı, Gio da Elano'nun görevini üstlenmeli. Meksikalı, kenarlarda etkili olamıyor. Ama orta alandan kaleye giderken yılan gibi uzuyor. Bunun en güzel örneği Kasımpaşa maçıdır. Trabzon'da da göbekten getirdiği toplarla ne kadar etkili ve rakip defansı salladığını gördük.

Anahtar oyuncu kim olur?
Yıllardır "Alex'in dip koşularına dikkat edin" diye yazıyorum. Ama hiçbir teknik adam Alex'e bu konuda önlem almıyor. Alex, sahada gözden kaybedilmemeli. Gökhan Gönül'ün sağdan çok fazla hücuma çıkmasına izin verilmemeli. Beğenilmeyen Güiza sahada çok yer değiştiriyor, defansın dikkatini dağıtıp pozisyon almasını engelliyor. Galatasaray'ın en etkili silahı Elano'nun yerinde oynarsa Gio olur. Ali Sami Yen'de seyircinin sevgisi ile coşan, canavarlaşan Keita sinirlenmezse takımının derbiyi kazanmasına doğrudan etki eder.

Kongre derbiyi nasıl etkiler?
Adnan Öztürk kazansa tribünlerde sıkıntı yaşanabilirdi. Çünkü Adnan Polat'a G.Saray seyircisinin özel bir sempatisi var. Polat'ın kazanması futbolcular kadar Rijkaard'ı da olumlu etkiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA