Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Satranç hamleleri

Evdeki hesap çarşıya uymazmış. Fatih Terim'in ilk yarıya sahaya sürdüğü kadro Galatasaray'ın alışılmış oyun düzenine hiç uymadı. Eboue-Kazım yerine sağ tarafta görev yapan Sabri-Engin ikilisi Galatasaray'ın tüm balansını bozdu.
Samsunspor, "Rakibin atakları önlemek de zeka işidir ve taktiksel bir düşüncedir" felsefesiyle orta alanı kalabalık tutup takım halinde savunma yapınca balansı bozuk Galatasaray merkezden hiç hücum edemedi. Sağda Sabri-Engin ikilisi hiç etkili olamadı; çok pas hatası ve top kaybı yaptı. Engin'den ve gereksiz top tutan Melo'dan yardım görmeyen Selçuk da etkisiz kaldı. Elmander ile Baros önde top tutamadıkları gibi duvar paslarında hiç anlaşamadılar hatta birbirlerine sitem ettiler. Sabri ve Melo'nun yaptığı hatalar sonucu Samsun "Piyango" gibi iki gol buldu.
İyi liderler takımlarının kazanması için bir yol bulurlarmış. Fatih Hoca ikinci yarıya bir santranç ustası gibi başladı. Önce dökülen Sabri'yi çıkarıp Riera'yı sola aldı; Emre'yi sağa çekti, Melo'yu savunmanın göbeğine monte edip dökülen Engin'e "Herhalde sağda oynayamadın sana gerçek yerinde görev vereyim" diyerek orta alanda bir şans daha verdi. Semih'in çabasıyla fark bire inse de, Engin dökülmeyi sürdürünce Fatih Hoca, Engin'i çıkarıp Servet'i savunmaya aldı, Melo'yu da yeniden Selçuk'un yanına itti. Riera'nin girişiyle soldan etkili toplar geldi ve bunlardan birinde Selçuk skoru dengeledi. Melo, pas vermesi gereken yerde gereksiz şut atıp Samsun'un hücuma kalkmasına neden olunca Fatih Hoca Melo'yu hemen çıkarıp Sercan'ı oyuna aldı. Bu hamleler Galatasaray'ın Samsun'da muhteşem bir geri dönüş yapıp farklı kazanmasını sağladı. Emre'nin nefis ortasına Baros aynı güzellikte kafayla, ardından da Sercan Galatasaray'da ilk golüyle tabelayı iki kez daha değiştirdiler.
Fatih Hoca'nın Galatasaray'da üst üste maç kazanma rekorunu kırmasına bir maç kaldı. Bir gerçek var ki; Eboue mumla aranacak. Çünkü Eboue sadece topu kullanan, dikine giden, golü düşünen bir hücum beki değil, Galatasaray'ın ayağa pas oynama özelliğinin en güçlü halkalarından biri. Semih böyle oynadığı sürece Eboue'nin alternatifi Ujfalusi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA