Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Amaç Galatasaray'ı durdurmak mı?..

Ben Eren Talu'nun yerinde olsam, şu anda Aslantepe ile ilgili her şeyi durdurur Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar hakkında enaz 100 milyon dolarlık bir tazminat davası açardım..
Başkanın TRTTurk'te yaptığı ve cumartesi günü tüm gazetelerde yayınlanan sözleri inanılır gibi değil. Ne bir üst düzey bürokrata yakışıyor, ne de iş ahlakına..
Başkan Eren Talu'yu yok etmek, Aslantepe'nin geleceğini tehlikeye atmak ve tam da transfer sezonu öncesi Galatasaray'ın elini kolunu bağlamak için konuşuyor sanki.. İnanılır gibi değil.. Gerçekten inanılır gibi değil..
Aslantepe, bu ülkenin en gözde mimarlarından ve çok başarılı iş adamlarından biri Eren Talu'nun, sırf Galatasaraylı olduğu için bulaştığı bir proje. İşler tıkır tıkır yürürken, patlak veren küresel kriz en çok Arap dünyasını vurunca, Eren'in Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ortağı ödeme yapamaz hale geldi. İşler gecikti. Eren, yerli bankalara baş vurdu. Halk Bankası kredi açmayı kabul etti. Bunun için TOKİ'nin garantörlüğünü istedi. TOKİ, sadece kefil olabileceğini bildirdi. İşler bu noktada kilitlenir gibi oldu.
Projenin altında Başbakanın imzası vardı. Bu yüzden durumu anlatan yazımızı, Başbakan'a hitaben kaleme aldık. Galatasaray'ın içinde bulunduğu mali krizden ancak Aslantepe loca ve koltuklarının peşin satımı ile kurtulabileceğini anlattık ve "Galatasaray'ın kaderi, Fenerli Başbakanın elinde" diye de bir ironik çağrı yaptık..
Tahminimiz iki devlet kurumu arasındaki, kelime farklarından doğan yapay anlaşmazlığın başbakanın müdahalesi ile çok çabuk çözüleceği ve Aslantepe'de çalışmaların, dolayısı ile de loca ve koltuk satışlarının hızlanacağıydı.
Biz bu müdahaleyi beklerken, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın sözlerini okuyup donduk ve kaldık.
Eren Talu, bir yandan Arap ortaklarını sıkıştırır, bir yandan Halk Bankası kredisi için son pürüzleri çözmeye çalışırken, TOKİ Başkanı aniden ortaya çıktı ve Talu'ya çekilen ihtarnameyi kamuoyuna bakın nasıl açıkladı..
"Bekleme süremiz 30 gün, ama elimde olsa, bugün feshederim o işi. Eğer siz sağlamsanız, işinizi iyi yapıyorsanız, kriz hangi dönemde olursa olsun para bulunur. Para bulmak kolay şeydir. Zor olan şey beceri, zor olan şey adam bulmak. Artık deniz bitti. Seyrantepe projesini devam ettirmeyeceğiz."
Ne diyor Bayraktar.. "Eren Talu adam değil. Beceriksizin teki. 30 gün daha boşuna bekleyeceğiz.. Sonra ihaleyi ondan alacağız."
Kim Bayraktar?.. İhalenin sahibi.. Kim Bayraktar?.. Projenin altında imzası olan başbakanın İstanbul Belediye Başkanlığı ekibinden alıp, buraya getirdiği, en güvendiği kişilerden.. Yani yakın adamı..,Şimdi o Bayraktar böyle konuşuyorsa, siz Arap sermayesi, siz Türk Bankası olsanız, Eren Talu'ya artık yatırım yapar, kredi açar mısınız?.
Bayraktar'ın sözleri Talu'yu idam eder. Talu biterse, Seyrantepe masal olur.
Peki, Başbakan işin bizzat peşindeyken, onun en has adamı bunu nasıl yapar?.
Ortada bir "İyi polis, kötü polis" oyunu mu var?.
Bir işi bu ülkede Başbakan isteyecek de, onun adamları engelleyecek.. Olacak şey mi?.
Ama daha evvel de oldu.
İnan Kıraç'ın o rüya gibi Tepebaşı Frank Gehry Projesi, başbakanın kesin talimatına rağmen, onun Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve onun bürokratı İbrahim Şahin tarafından engellendi. TRT ile İstanbul Belediyesi arasındaki sahte anlaşmazlık, İstanbul'a dünya çapında bir ilgi sağlayacak belki de tarihin sonuncu Gehry projesini durdurdu.
Şimdi de Aslantepe duracak..
TOKİ ihaleyi geri aldı diyelim. Eren'in de eli armut toplamayacak. O da hakları için dava açacak. Bu dava sona erene kadar inşaat duracak. Bu ülkede ilk müteahhitten alınan projelerin kaderlerine şöyle bir bakın. Çoğu yarım kalmış, biten de yıllarca gecikmiştir. Aslantepe'nin başına gelecek olan da budur.
Söylendiği gibi Bayraktar'ın kafasında işi vermeyi planladığı yakını, dostu bir başka müteahhit olsa bile, yeniden ihale açılması, işin ona devri ve çalışmaların yeniden başlaması yıllar alacaktır.
Bence asıl hesap da budur. İşi geciktirmek ve Galatasaray'ı bitirmek..
Eren Talu derhal dava açmalı, bu davaya Galatasaray Kulübü de müdahil olarak katılmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA