Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Meyra'dan harika bir albüm!

Can Sayın/Müzik

Sesini Klasik Batı müziği eserlerinde arya, güncel şarkılarda da pop müzik yorumcusu olarak iki farklı tarzda kullanabilen Meyra, bu albümde pop rock, pop opera, neo klasik ve klasik etkili etnik pop türlerini bir araya getirmiş ve adeta bir 'Meyra tarzı' ortaya çıkarmış.
Albüme ismini veren dört tenordan biri dünyaca ünlü, operaya Akdeniz ezgileri katan Mario Frangoulis. Meyra'nın Frangoulis ile düet yaptığı şarkı, Mario'nun on yıl önce çıkış yaptığı 'Vincero Perdero'. Mustafa Ceceli'nin düzenlemesini yaptığı ve Meyra'nın nefis yorumladığı bu düet, belki çok iddialı olacak ama orijinalini bile gölgede bırakacak güzellikte. Peki bu düet nasıl ortaya çıkmış? : Geçen sene İstanbul'a gelen Frangoulis, konserinde konuk sanatçı olan Meyra'nın sesini, yorumunu çok beğenmiş ve ona böyle bir düet teklifinde bulunmuş.
Albümde Meyra'ya eşlik eden ikinci tenor, bence Türkiye'nin en iyi tenoru Ferhat Göçer. Düet yaptıkları 'Son Sevdiğim' benim bu albümdeki favori şarkım. Hem Meyra, hem de Ferhat harika yorumluyor. Düzenleme Ozan Doğulu'dan. Bu şarkının orijinalini 2007 Eurovizyon finalinde Slovenya parçası olarak Alenka Gotar söylemişti.
Üçüncü tenor Burak Kut ve şarkının adı ' Karar Bize Ait'. Çok güzel bir şarkı. Orijinalini Bulgaristan'dan Slavi ve Neli söylüyor. Türkçe sözler ve düzenleme Sinan Akçil'ın.
Dördüncü tenor, Yüksek Sadakat grubunun eski üyelerinden Cemil Demirbakan. Meyra- Cemil düeti benim bu albümde öne çıkarmak istediğim 'Ağladın ya'. Bir Sinan Akçil eseri, düzenleme Mustafa Ceceli'den. Hem şarkı, hem Meyra'nın yorumu, hem de Cemil'in eşliği harika. Çok beğendim.
Bu dört düet dışında Meyra üç de solo şarkı seslendirmiş. İlki 'Gidiyorum Ben'. Çok özel bir Meyra yorumu var bu şarkıda. Daha ilk dinleyişte seveceksiniz. Söz, müzik,düzenleme Özgür Buldum. İkinci solo bir nostalji. Önceki yıllarda Nilüfer'den dinlediğimiz 'Pişman Etme'. Remiksi Suat Ateşdağlı yapmış. Çok çok güzel..
Son solo 'Ağladın ya'nın remiksi. Bu remix, artık ünü Türkiye sınırlarını aşan Hüseyin Karadayı'dan.
Meyra'nın son albümü gerçekten çok özel ve güzel! Hıncal'ın notu.. Meyra'nın albümünü ben de iki gündür müzik setimde.. Dostlarıma da dinletiyorum.. Hepsi bayıldılar.. Son zamanlarda başından sonuna bu kadar lezzetli bir albüm az dinledim. Hele Meyra/ Frangulis düeti Vincero tek kelimeyle muhteşem.. Tekrar tekrar dinlemeye doyamıyorsunuz..
cansayintr@yahoo.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA