Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kene'nin aşısı var da, yok!..

Viyana'da yaşayan Ayşe Roehring'den bir not aldım..
Keneden ölenlerin sayısı 50'ye yaklaşırken ülkede kimsenin kılının kıpırdamayışının dehşeti içinde bir yazar olarak aynen sunuyorum..

***

Biraz önce gazeteyi okurken "Kene aşısı geliyor" başlıklı bir haber gördüm. Okuyunca da çok şaşırdım. Her zamanki gibi Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışıyorlar. Ben dört yıldır Viyana'da yaşıyorum ve buraya geldiğimde aile doktorumuzun ilk yaptığı şey beni keneye karşı aşılamak olmuştu.
Aynı hepatit B aşısı gibi beş senede bir tekrar edilen FSME-Immun isimli aşının üreticisi Baxter. Türkiye temsilcisi de Eczacıbaşı.
Bu konuya yazılarında yer veren köşe yazarlarına defalarca mail atıp bilgi verdiysem de hiç biri aşının varlığından bahsetmedi. Siz Eczacıbaşı ailesiyle yakınsınız, bir telefonla detayları öğrenebilirsiniz. Uzun uzun bakanlığın sorumsuzluğu vesaire yazıp başınızı şişirmek istemiyorum. Lütfen bu konuya ilgi gösterin..
***

Bir yanda yanda Sağlık Bakanı Recep Akdağ, öte yanda, sevgili dostum Bülent Eczacıbaşı'ndan hemen bugün açıklama bekliyorum.. Yoksa "Domuz gribi palavrası için yer yerinden oynuyor. Her gün birer ikişer götüren kene kimsenin umurunda değil. Çünkü domuz gribi, uçak seyahati yapabilen zenginleri tehdit ediyor, keneden gidenlerse fakir köylüler" diyen Öcal ağabeyime hak vereceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA