Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşama Sanatı!

KAÇ kez yazdım ya.. Şanzelize'de oturuyoruz. Garson istediğim suyu getirdi.. Bodoit şişesinin üzerinde bir laf var.. Her şişenin etiketine bir laf yazarlarmış, ne güzel adet.. Orhan'a (Mizanoğlu, Nur içinde yatsın) "Ne diyor" dedim.. Tercüme etti..
"Güzel sanatlar içinde en güzeli, güzel yaşama sanatıdır!.."
Tamam da nasıl yapacağız bu işte?..
İşte size bunun kitabı.. Gelişim Yayınlarından beri dostum, okurun "Testus" diye tanıdığı Ahmet Turan Altıner "Yaşam Sanatı" (Boyut Yayınları) diye bir kitap yazmış..
"Niye yazdın" dedim..
"Üç sebepten" dedi..
1. Güzel yaşamak istemeyi hatırlatmak!
2. Duygu belleğimizdeki hasarı tamir etmek!
3. Yaşamı anlamlandırmak!
En önemli madde de en sondaki..
"Güzel yaşamanın sırrı yaşamı anlamlandırabilmektir. Bu tek kelime, çok kelime içeriyor. Anlamlandırabilmek için bir kişinin ömrü çok kısa. Demek ki bu kısa yaşamı, başka yaşamlarla çoğaltmak ve zenginleştirmek gerek. İşte bu da ancak sanatla, sanata eğilmekle mümkün olur" diyor Ahmet..
Kitabı her an her yerde, otobüste, trende, uçakta, yatakta, plajda okuyabilirsiniz.. Öyle kısa kısa, ama keyifle, neşeyle, hoş vakit geçirtecek bölümlerle yazmış Ahmet. Sayfalarını karıştırmak bile, Güzel Yaşama Sanatına girmek demek aslında..
Bir tane bulun alın, cebinize koyun, bütün yaz yanınızda taşıyın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA