Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Geçengün TV'de haberleri izliyorum. "Haberde iddialı" bi kanalımız; çocuk apartman boşluğuna düşmüş parmağı kopmuş. İddialı haber kanalının muhabiri çocuğa soruyor:" Canın acıyor mu?"
"Acıyor!.."
"Parmağın koptu di mi?"
"Evet parmağım koptu, acıyor? "Parmak da bi poşet içinde babanın elinde. Dikecek hastane arıyorlar ve de bulamıyorlar.. Paraları yok! Memlekette insan sağlığına verilen önem budur Abuzittincim.. Sigarayı yasaklamak kolay! Nerede bu çocuğun Anayasa ile teminat altına alınmış, sağlığından sorumlu devlet? Böyle devletin, "iddialı haber kanalı" da bu kadar olur zaten!
"Canın acıyor mu?"
"Acıyor!"
"Parmağın koptu di mi?"
Eskiden tek kanal TV varken benzer bi röportaj izlemiştim. Tren devrilmiş, adamın biri, rayla tren arasında kafası gözüküyor. Soruyor muhabir: "Şu anda ne hissediyorsunuz?"
Muhteşem TV haberciliği.. Biz dönelim sigaranın zararlarına Abuzittincim.
Şimdiye kadar Sağlık Bakanlığı 20 bin yeri denetlemiş. Sadece 38 yerde yasağa uyulmadığı saptanmış ki bu "yasak kararına uyulduğu" nu gösteriyormuş.. Sağlık Bakanlığı yetkilileri durumdan çok memnun. Ben, 20 bin yeri tarayan Sağlık Bakanlığı yetkililerinden birkaçının, çeşitli doğal otlar satan aktarlardan hiç değilse üç beşini de denetlemelerini isterdim.
Sigara yasağıyla ilgili değil, sigaradan çok çok daha kanserojen maddeler içerdiği saptanan bazı otlar veya bu otlardan çıkarılan yağları serbestçe satabildikleri için.
Eğer bu otların veya bu otlardan sağlanan yağların ilerde kanser hastalıklarına yol açabileceğinden Sağlık Bakanlığı yetkililerinin haberi yoksa vah benim zavallı insanlarım..Sigara yasağını alkışlamaya devam..
Abuzittincim sana daha önceleri de yazdım, mesela keten tohumu.. Bakıyorum aktarlarda haldur huldur toz haline getirilmiş keten tohumu satılıyor kardeşim. Bu keten tohumunu alternatif tıbba kabul ettirmiş Alman Profesör Budwig "..keten tohumu oksijenle temas ettiği anda kanserojen maddelere dönüşüm yapar, kesinlikle öğütülüp açıkta bırakılmamalıdır" diyor.
Ben bunu, kanser üzerinde uzman, Profesör İbrahim Güllü'ye de sormuş, aynı cevabı almıştım. Ama hala dükkanlarda satılıyor ve de insanlarımız bunu kullanıyor.. Sonra n'oluyor Allah bilir.
Çünki Devlet Baba uykuda! Keten tohumunun yağı da "soğuk zincir" sistemiyle üretilip pazarlanmalı. Aktarlarda hatta bazı eczanelerde, yağ şişeleri, güneş altındaki vitrinlere dizili.. Bi çeşit cinayet bu ! Yalnız keten tohumu değil çörek otu da öyle. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün, sayfalar dolar lakin, milletçe sigaraya kafayı takmış gidiyoruz kardeşim.
Trajı komik bi durum. Bu durumda ben na'pim..Uzat da münasip yerlerinden öpim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA