Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pencereden sarkan çocuk..

Efendim köşe yazılarından kitap olur mu?.. "Olmaz" diyorlar.. Yahu sana ne?. Sen yapmıyorsun, tamam. Yapana ne karışıyorsun. Satarsa, alan razı, satan razı.. Satmazsa, onun derdi..
Sana ne?.. Ben yaptım, oldu.. Arkadaşım Berna Sağlam Naipoğlu da yapmış.. Çok daha iyi oldu. Zira benim bu yazılardan haberim bile olmayacaktı, Berna kitap yapmasa.. 8 yıl haftalık köşe yazmış meğer, ben onu Halkla İlişkilerci, Vakkocu bilirken..
2001- 2008 arasının yazıları "Gün Işığında" diye kitap olmuş Epsilon Yayınevinden çıktı. Satış geliri de eğitim bursuna dönüşüyor.
Okurken "Keşke devam etseydi, keşke daha da popüler bir gazetede yazsaydı" dedim.. Çok şirin bir baş ucu kitabı yapmış Berna.. Al yatağının başına koy. Her gece uyumadan önce, "Kitaplardan fal tuttum" gibi rastgele bir sayfa aç, oku.. Öylesi..
Berna ile birçok noktada buluşuyoruz.
Cesaretle yaşamak, yaşama kafa tutmak, risk almak, sevgiyi her şeyin üzerinde tutmak, dost biriktirmek, "Ben" diyerek "Biz"e daha sağlam ulaşmak..
Berna diyor ki..
"Herkes pencerenin önüne gelince dışarı bakar. Görebildiği açıdan algılayabildiği ölçüde olup biteni izler veya şahit olur. Ben ise pencereden bir çocuk gibi sarkarak bakmaktan bahsediyorum. Tutunup, belinize kadar sarkınca, direkt karşıyı değil aşağıyı, sağı, solu da iyice görürsünüz. En uç noktalara kadar bakıp gözün görme yeteneğini sonuna kadar kullanabilirsiniz. Aynı duruş şekliyle başınızı yukarı kaldırınca sadece çatıları değil gökyüzünü, ters dönerek pencerenin pervazına tutunup o şekilde bakarsanız da üst kattakileri görürsünüz. Tabi ki sarktığınız için düşme ve baş dönmesi riski vardır. Risk almak da daha korkusuz ve derin yaşamaktır."
Yani "Ben o kadar risk alamam" diyorsanız, o zaman Berna'nın kitabını alın.. Yarı beline kadar sarkan çocuğun görebildiklerini siz, yatağınızda uzanırken görün..
Ayni şey değil mi?. Hiç yoktan iyidir!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA