Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Talkın ve salkım!..

Magazin gazeteciliği konusunda Ertuğrul Özkök nefis bir yazı yazdı.
"Magazin gazeteciliği insanların haklarına tecavüz etmek değildir. İnsanları tuzağa düşürmek, onları zor durumda bırakarak, perişan hallerini sergilemek değildir."
Özkök'ün yönettiği Hürriyet gazetesinin bu yazının yayınlandığı günkü Kelebek Eki'nin birinci sayfasının en tepesinde "TRT'de iş buldu" başlığı ile yayınlanan bir magazin haberi vardı.
"Kıvanç Tatlıtuğ ile adı aşk dedikodularına karışan Neşe Sapmaz, TRT 1'deki Magazin Özel'in yeni sunucusu oldu. Tatlıtuğ ile yakalanınca Kanal-Türk'teki Uçuş Keyfi programından atılan Sapmaz, 17 Ekim'den itibaren her cumartesi TRT 1'de olacak."
Bir genç kızı, hem de kariyerinin başındaki bir genç kızı, ısrarla tekzip edilen tezgâh bir asparagası gerçekmiş gibi sürdürerek ve hem de nasıl aşağılayan sözcükleri özenle seçip, yerleştirerek, sürmanşet haberi yapmak o gazetenin Genel Yayın Müdürünün "Magazin Gazeteciliği" tarifine ne derece uyuyor, şimdi?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA