Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Haydi Bursa.. Haydi Milli Takım!..

Bursalılar bugün Fatih Terim için stada gitmeli.. Dünya Kupası finalleri için hiçbir ümidi kalmayan milli futbolcularımız, bu formalite maçını Fatih Terim için oynamalı. Fatih Terim, yıllardan beri hizmet verdiği Milli Takımdan, alkışlarla uğurlanmalı..
Bursa Stadı Fatih Terim yazılı pankartlarla dolmalı.. Bursa Stadı "Fatih Terim" diye inlemeli..
Bugünkü veda maçı bir vefa gösterisine dönüşmeli!..

***

Fatih Terim, en sevdiğim insanlardan biridir. Dikkat buyurun, spor ya da futbol adamı değil "İnsan" diyorum. Çünkü Terim, gerçekten sevilecek bir insan, mükemmel bir arkadaştır.. Terim ailesi, benim ailem gibidir. O ve eşi Fulya, benim en yakın, en sıcak dostlarım arasında yer alırlar.
Ne var ki bu dostluğu yazılarıma ve yorumlarıma hiç karıştırmadım.. Fatih Terim'i en çok öven yazıları bu sütunlarda okudunuz. En ağır yeren yazılar da bu sütunlarda çıktı. Bazı şaşkınlar hatta, bu yazılardan alıntılar yapıp "Bakın bir dediği ötekine uymuyor. Dün ne demişti, bugün ne diyor" bile dediler.. Yazdıkları aslında benim için övgüydü..
Bir gazeteci, bir yorumcu olarak, insanları değil, olayları eleştirdik hep.. Olayları yorumladık, içine kişisel duygularımızı katmadan..
2000 yılında Galatasaray'ı Avrupa'nın zirvesine çıkaran, 2002'de, Dünya Üçüncüsü olan takımı kuran Fatih Terim, bu ülkede futbol adına yapılmış en büyük işlere imza atmış adamdı.. Alkışladık..
Bugün futbolu icad eden İngilizlerin başında bir İtalyan var. Dün İtalya'nın en büyük kulübünün başında bir Türk vardı.. Fatih Terim!..
Bugün işte o Fatih Terim'e veda edeceğiz..
***

Terim'in istifası doğru karardır. Federasyonun bu istifayı kabul etmesi de doğru karardır.
Başarısız olan Karamanlis'in istifasını alkışlıyor ve bu hareketi Türk siyasi liderlere örnek gösteriyoruz da, başarısız Fatih Terim'in devamını "İstikrar" adına nasıl istiyoruz?.
Fatih Terim yıllardır bir dizi yanlış yaparak, bu yanlışlarda ısrar ederek, bugününü hazırlamıştır. Bedelini ödeme kararı vermiştir. Bu da alkışlanacak bir karardır..
2006 Dünya Kupası eleme maçlarının son döneminde Ersun Yanal'ın yerine göreve geldiğinde "Şu anda vakti yok. Mevcut kadro ile oynamak zorunda, ama 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri için bir 'Fatih Terim Takımı' kuracaktır" dediğimi çok iyi hatırlıyorum. Fatih Terim oydu çünkü. Takım yapan adam..
Ama yapamadı Terim bu defa.. 2008 elemelerinde de bir Fatih Terim takımına imza atamadı. Takımı geçin.. Fatih Terim imzalı tek futbolcu çıkmadı ortaya..
Çıkamazdı. Çünkü ekibini yanlış kurmuştu Terim.. Yardımcılıklarını, üç büyükler üzerinden ulufe gibi dağıtmış, her dediğine "He" diyen, sesi soluğu çıkmayan Milli takım Hocası diye adı bile geçmeyen üç adamı yanına oturtmuştu.
Ümit Takımı ile A takımı arasındaki organik bağı kopartmış, oraya da Trabzon kontenjanından ulufe vermişti. Avrupa'yı ise, nerdeyse tamamen silmiş, ordaki Türk çocuklarına yüz vermez olmuştu.
2008 Avrupa Şampiyonası'nda düşeş de değil 7-7 gelen zarları ile yarı finale kalmamız, en başta onun gözlerini boyamış olmalı ki, yaptıklarının doğru olduğuna inanmış ve tüm hatalarını aynen sürdürerek 2010 elemelerine başlamıştı.
Şimdi bugünkü tabloya bakın..
Palavraya bayılan Türk spor medyası, Terim'in yerine her gün tonla aday yazıyor.. Biri tutarsa yarın "Haber bizden okunur" diye utanmadan sallamak için.. Ama bu sallamaların içinde dahi, Fatih'in yardımcılarından, Ümit Takımı hocaları dahil, tek kişi geçiyor mu?.
Piontek giderken yerine "Ümit Takımı Hocası ve A Takımı Teknik Direktör Yardımcısı Fatih Terim"in geleceğini herkes biliyordu. Derwall giderken yerine Mustafa Denizli'nin geleceğini herkesin bildiği gibi.. Ama ne Denizli, ne de Terim arkalarında böyle bir isim bırakmadılar. Belki de bilerek yaptılar bunu.. Kendilerine rakip yaratmamak için..
Bugün Milli Takımın başına gelecek hocaya Fatih Terim'den kalan bir kadro, geçiniz bir iskelet kadro, onu da geçiniz "Terim" imzalı tek bir futbolcu bile teslim edilemeyecek. Çünkü yok..
Fatih Terim bu defa, arkasında ne bir teknik adam, ne de bir futbolcu bırakmadan gidiyor.
Dünya Kupası'nın en kolay guruplarından birinde, hatta şampiyon olması gayet kolayken, berbat maçlar, berbat sonuçlar ve berbat bir üçüncülükle elenerek gidiyor.
Ama bu gidiş, onun geçmişte yaptığı muhteşem işleri unutturmaz. Fatih Terim, Avrupa ve Dünya futbolunda Türkiye adının altın harflerle yazılmasını, Türkiye adının dünyanın dört bir yanında duyulmasını sağlayan adamdır.
Türkiye, dikkat buyurun, Türk futbolu demiyorum, Türkiye, Terim'e çok şey borçludur.
Bugün işte bu borcu ödeme günüdür..
Haydi Bursalılar!.. Haydi milli futbolcular!..
Fatih Terim için!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA