Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fazıl'ın zekâsı..

Piyano Festivali "Fazıl Say ve Arkadaşları" diye açıldı.. Bana sorarsanız, geceye ağırlığını koyan Fazıl'ın Arkadaşları değil, zekâsıydı..
Bu tür, bilet alarak gelen klasik konser meraklılarının değil, davetlilerin olduğu gecelerde, repertuvar düzenlemek bir sanat.. Bir zekâ işi.. Öyle hazırlayacaksın ki, gelen herkesi bir yerden yakalayacaksın..
Oradaki kemancı, ne kadar usta olduğunu göstermek için, en zor, en anlaşılmaz parçayı değil, herkesin hatta tempo tutmak isteyeceği popüler bir yapıtı seslendirecek ki, hayatında ilk kez klasik keman dinleyen biri, onun öcü olmadığını görsün, gene gelmek, gene dinlemek istesin..
Cihat Aşkın ve Çağ Erçağ bu ülkenin en usta keman ve çellocuları.. Şoştokoviç çaldılar.. Ama Nihavent Longa da çaldılar, Fazıl'la beraber. Salon coştu..
Burcu Karadağ'ın neyi, Fazıl'ın piyanosuyla eşleşti.. Katibim.. Salonu görmeliydiniz..
11 yaşındaki müthiş yetenek, dünya tatlısı Berfin sahnede.. Ezberden Mendelssohn çalıyor. Hayran hayran bakıyorsunuz.. "Vay vay vay" diyerek.. Bir başka 11 yaşındaki Sesim, Muammer Sun'un köçekçesiyle coşturuyor.. Tolga Salman, bandaneonuyla Arjantin Tangoları seslendiriyor. Genco Erkal ve Güvenç Dağüstün, Nazım Orotoryosuna eşlik ediyorlar.
Sahneye değil, salona bakıyorum.. Herkes, ama herkes öyle mutlu ki..
Yanımdaki Fikret Ağabey'in (Otyam tabii..) tempo tuttuğunu hissediyorum hatta içten içten..
İşte bu..
Halkın galası işte bu..
Onun ötesinde 21'ine kadar, meraklısının bayılacağı bir program var. Tıklayın, öğrenin ve imkân yaratırsanız, seçin gidin..
www.antalyapiyanofestivali.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA