Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Harika bir gece..

"5 yıldır özel günlerde Kurtuluş Savaşı'nı; şarkılar, türküler ve anekdotlarla anlatan 'Mustafa Kemal'i Gördüm Düşümde' temalı, 90 dakikalık, barkovizyon destekli bir konser veriyorum. Sana izlettirmek bir türlü kısmet olmadı" diyordu bana yolladığı notta Erol Evgin..
9 Kasım gecesi Küçükçekmece yolunu tuttuk.. İlçe Belediyesi, Atatürk'ü Anma Haftası düzenlemiş. Bu konser de etkinliklerden biri..
İlk sürpriz müthiş güzel bir kültür merkeziyle karşılaşmak oldu, Sefaköy'de.. İlçenin 3 Kültür Merkezinden biriymiş..
Süs değil. İşlevli.. Programa baktım.. Tiyatrolar, konserler, şovlar.. Ve de en önemlisi.. 35 bin genç öğrenciye ders veriliyor. Sanat dersi.. Keman, piyano, tiyatro, bale.. Aklınıza ne gelirse.. İnanılır gibi değil.. 35 bin..
Başkan Aziz Yeniay ile yan yana oturduk.. Refik Usta da orda.. Erduran..
Nasıl harika, nasıl coşku ve duygu dolu bir gece yaşattı bize Erol Evgin..
Bir zamanlar Uğur Mumcu ile eşlik etmiştik, Zülfü'ye "Ankara'nın taşına bak" derken.. Erol söylerken tüm salonla, Uğur'u hatırladım.. Gözlerim yaşardı..
Fikriye için Manastır Türküsünü söylerken gene salonla, gözlerim bir daha yaşardı..
Finalde herkesin elinde bayraklar, herkes ayakta "Türküz, cumhuriyetin göğsümüz tunç siperi/ Türke durmak yaraşmaz/Türk önde Türk ileri" diye haykırırken Atatürk Cumhuriyeti'nin bir bireyi olmanın gururunu ve keyfini yaşadım..
Erol, enfes bir senaryo içinde düzenlemiş şovunu.. Müthişti..
Erol'a da, Aziz Yeniay'a da teşekkürler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA