Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Elmalar ve armutlar üzerine!..

Ahmet Hakan'a gülüp geçecektim. Ayşe de (Özyılmazel) ayni noktaya getirince ve başkaları da "Hıncal, elmalarla armutları mukayese ediyor" a sığınınca, artık bu genel kanıya yanıt farz oldu..
"Elmalarla armutlar toplanmaz" demiş eskiler.. Ahmet'le, Ayşe ona dayanıyor..
Toplanmaz mı acaba?..
"Yedi elmam, üç armutum varsa, kaç meyvam var demektir, Ayşe ve Ahmet!."
"On" derseniz, benden de size on.. "Elmalarla armutlar toplanmaz" derseniz.. O zaman "Pard'on.."
Sevgili Ayşe.. Sevgili Ahmet.. Eve dönüyorsunuz. Telefonunuz çaldı. Evden "Gelirken biraz meyva getir" dediler..
Manava gittiniz.. Elma var.. Armut var.. Ama sizin cebinizde ancak birisini alacak para var. Karar vereceksiniz.. Elma mı, armut mu?..
Nasıl karar verirsiniz?..
Mukayese ederek..
Hangisi daha taze.. Hangisinden daha fazla alabilirsiniz.. Elma sert, haminnenin dişi keser mi, armut yumuşak.. Elmanın rengi parlaklığı harika, armut soluk.. Elma dayanıklı görünüyor. Armut bu gece yenmezse, yarına dayanmaz.. Al sana bin türlü mukayese alanı.. Sonunda birini seçersiniz..
Ne yapıp?.. Elma ile armudu karşılaştırıp, birini seçersiniz..
Yani elmalarla armutlar, bal gibi mukayese edilirler..
Ajda da, Hülya da, bu ülkenin starları.. Alanları da ayni üstelik.. Sahne, sinema, televizyon.. Yani, "Show business" derler ya adına hani..
O zaman niye iki starı mukayese edemezmişim, söyler misiniz?.
Ben yıllar yılı her ikisinin de yakın çevresinde bulundum, özel dünyalarına kadar girdim.. Gördüklerim, bildiklerim, yaşadıklarımın ışığında, insancıl özellikleri de dahil, iki starı mukayese ettim.. Hepsi bu..
Katılır, katılmazsınız.. Bilmem.. Sizin başka bilgileriniz, görgüleriniz, yaşamışlıklarınız vardır bilmem.. Karışmam da.. Ben benimkileri söyledim o kadar..
Ayşe'ye de ağabeyi olarak nasihat ettim. "Hayatının başında bir genç kız, şov dünyasına yeni adım atan bir yıldız adayı olarak, kendine ille de ikisinden birini model seçeceksen, Hülya'yı seç" dedim..
Kendi bilir..
Çünkü her koyun kendi bacağından asılır ve kendi düşen ağlamaz.. Büyükler, deneyimliler, ustalar, yol gösterir, görevleridir... Yola zorlayamazlar, hakları yoktur..
Yolunu seçmek, o yolu yürüyecek olanın işidir. Sadece onun..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA