Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Voleybol için öneri..

Fenerbahçe kızları (Bu takımın yaratıcısı M. Ali Aydınlar'a teşekkürler) voleybolu bir kez daha ülke gündeminin göbeğine oturttular.. Bir kez daha ekranların başına geçtik.. Hele ben, dünya çapında bir voleybolcu Gamova'nın transferinden sonra çok istiyordum, Fener'i seyretmeyi..
Bizim kızlar, Avrupa Şampiyonu olma fırsatını Gamova beklenen performansı veremediği için kaçırdı. İyi mi top kaldıramadılar kıza, yoksa Gamova mı gününde değildi bilemem. 2-0'dan 2-2 yaptıkları maçı çeviremediler. Ama inancım tam.. Çok iyi bir işadamı, bana sorarsanız da harika bir spor yöneticisi Aydınlar, bu Fener'i gelecekte şampiyon da yapar.. Ve de günün birinde Fenerbahçe Başkanı olursa, Galatasaray resmen yanar..
Neyse.. Voleybol izlerken öteden beri kafama takılan bir konu var.. Voleybol bizim hızlı izleyip, zaman zaman manşetlerden verdiğimiz günlerde böyle değildi. Kaybedilen her top sayı olmazdı. Sayı almak için kendi servisini atman gerekirdi. Rakibin servisini çevirdin mi, servis atma hakkı kazanırdın, sayı değil..
Televizyon çağı bu yavaş tempoyu kaldıramadı. Her top kaybı sayı ilan edildi ve voleybol bana sorarsanız tatsızlaştı.
Bir defa riskli servisler nerdeyse bitti.. Topu fileye taktın ya da dışarı attın mı sayı kaybediyorsun. O zaman yumuşak servis atıyorsun. Karşı takım akıllı bir manşet koydu mu, smaçı tepene bindiriyor. Servis atmak, sayı kaybetmek oluyor resmen. Karşılayan aptal bir hata yapmaz, ya da iyi vuramazsa..
Voleybol sayı alanların değil, hata yapanların oyununa dönüşüyor..
Yıllardır aklımda bir değişiklik var.. Ahmet Gülüm başkanken ve Uluslararası Federasyonda da etkiliyken "Türkiye'nin teklifi olarak götür" demiştim. Önce ilgilendi, ya da öyle göründü, sonra unuttu. Ayni teklifi yeni federasyona yapmak isterim.
Eskiye dönmek mümkün değil, tamam.. Ama yeni kurallarda bir değişiklik yapılabilir.. Basketbola üç sayı eklendi de kötü mü oldu.. Benzeri voleybola..
Atılan servisi karşılayıp sayı alırsan, bugünkü gibi tek sayı.. Ama kendi servisinde sayı alırsan iki sayı..
Atılan servisi hemen hücuma çevirip sayı almak kolay.. Ama attığın servisi kolayca hücuma çevirip smaçla gelen rakibin topunu iyi bir savunma ile durdurup, sayı kazanman zor. O zaman, zoru başarmak 2 sayı..
Yani rakibin servisinden sayı alırsan bir, kendi servisini sayıya çevirirsen 2 sayı..
Voleybol Federasyonu Teknik Komitesi düşünmeli ve aklı yatarsa, uIuslararası federasyona (FİVB) önermeli..
Dünya Voleybolunu Türkiye'nin teklifi ile değiştirmek hoş olmaz mı?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA