Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

34 LNC 23!..

Ortaköy girişi kavşağında Portakal Yokuşuna çıkmak için yeşil ışık bekliyoruz, en sağda.. Sola dönecekler sol şeritte olmalı. Bizim önümüzde 34 LNC 23 var. O da en sağda, ama sola dönüş sinyali veriyor. Çünkü sağ şerit boş, solda kuyruk var, bizimki uyanık.
Yeşil yandı. Portakal Yokuşu'na bağlanan Ahmet Taner Kışlalı by pas yolu bomboş ama gidemiyoruz. Çünkü önümüzde sola dönecek, ama döneceği yol dolu olduğu için dönemeyen ve yolu kilitleyen bu LNC 23 var. Adam baktı ki, Ortaköy'e giden yol tıklım. Karar değiştirdi. Kışlalı ara yoluna sürdü arabasını.. Bize de yolu açtı böylece.. Ercan'a "İzle, geçme" dedim. Çünkü yapacağını adım gibi biliyorum. Kışlalı yolunun sonunda sola dönüş yasak. Sadece sağa Portakal Yokuşu'na gidebilirsiniz. Ama bizim uyanık kural mural tanımıyor, boş yolları arıyor. Babasının ya hepsi. Aynen öyle yaptı. Yasak dönüş yaptı. Ortaköy kavşağındaki gerzekler, yolun açılmasını beklerken o bastı gitti.
Şimdi bir kez daha soralım.
Bu kentte trafik adam olur mu?. Her arabanın başına polis mi koyacaksınız?.
Aslında çare tek.. Cezaları öyle insafsız yapacaksınız ki, adamı "Ya yakalanırsam" korkusu sarsın.
Bugünkü cezalar ve de yetersiz kontrol sistemi, kenti dağ başına çeviren bu trafik terbiyesizlerini yaratıyor, ne yazık!..

***
Yeri gelmişken.. Beşiktaş Belediyesi, Ahmet Taner Kışlalı adını böyle bir aralığa vermiş olma ayıbını daha ne kadar sürdürecek?. Üzerinde tek kapı olmayan, oto park olarak kullanılan 50 metrelik aralıkla anılmak, Ahmet'in anısına hakaret aslında..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA