Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bilinçlenme ve dayanışma zamanı...

DÜNYADA 6 milyona yakın Down Sendrom'lu insan yaşıyor... Bunların 100 bin kadarı Türkiye'de... Ülkemizde günde ortalama 2 Down Sendrom'lu çocuk dünyaya geliyor.
Geçmişte saçma bir Moğol benzetmesine dayandırılarak "Mongolizm" olarak da adlandırılmış olan Down Sendromu bir "hastalık" değil, "genetik farklılık"... Bir toplumun, bu farklılığın farkında ve bilincinde olması büyük önem taşıyor. Bilgisizlikten kaynaklanan önyargıların ve yanlış algılamaların aşılması, onbinlerce insanın topluma kazandırılmasına kapıları açıyor.
"Down Türkiye; Tomurcuk Vakfı" işte bunun mücadelesini veriyor.
Küresel boyutta gerçekleştirilen "Farkındalık Etkinlikleri" Tükiye'de de harekete geçiriliyor.
Down Türkiye-Tomurcuk Vakfı, İngiltere'de son beş yıldır farklı temalarla yapılan "Algıları Değiştirmek" konulu fotoğraf sergisinin en beğenilen sunumlarını Türkiye'ye getirdi. Down Sendrom'lu bireylerin hayatından kesitler sunan fotoğrafları Beyoğlu Galatasaray Açık Hava Sergisi'nde 11 Ekim'e kadar, ardından Kadıköy Açık Hava Sergisi'nde, Akmerkez'de Cerrahpaşa'da görmek mümkün... Ayrıntılı bilgi için www.downturkiye.com adresi yeterli... Veya 0216 518 16 22 numaralı telefon..
"Down Sendromu Farkındalık Etkinlikleri" çerçevesinde, İstanbul'da, 3 Ekim Pazar günü, saat 15.00'te Galatasaray-Tünel arasında "Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü" var.
Zaman, bilinçlenme ve dayanışma zamanı... Her alanda...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA