Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

TRT iyice toparladı!..

TRT, ilk günlerin milliyetçiliği ve aptalca seçimlerini atlattı, fevkalade doğru yayınlamaya başladı Olimpiyatlar'ı.. Yayın arası geçişlerle bizim sporcuları izlerken, Olimpiyatlar'ın çeşitli dallarından en seçme yarışmaları da takip edebiliyorsunuz..
Bir kusurları var.. Daha cazip, daha popüler, daha bizden olanı başladığı için yarım bıraktıkları yarışın sonuçlarını, merak ettirdikleri seyircilere bir şekilde söylemeliler..
Ezeli hata devam ediyor.. Sunucuların çoğu yetersiz. Yorumcu hiç yok.. Hala atletizmi öğrenemediler ama ısrarla ve inatla atletizm anlatıyorlar, mesela.. Üstelik bu defa yanlarında Nejat (Kök) da yok.. Emekli olana dek çekeceğiz, yolu yok.. Ben atletizmi Eurospor'dan, Caner'den izliyorum, öfkelenmemek için.. Kırk yıldır TRT'de atletizm anlatan birinin hala kulvar farkının farkına varaması, hala görüntünün tamamını görememesi ne demek?. Adam göremiyor. Adam seçemiyor, adam anlayamıyor ama inatla ve ısrarla ona atletizm anlattırıyorlar.. Pes ki, pes!..
TRT, Olimpiyat için hazırlık yapmamış. Elde ne varsa o.. Elde de pek bir şey yok.. Oysa dünyanın en güçlü televizyonları bile özel ekip kurar Olimpiyat için.. 4 yılda bir vereceğin Binicilik için uzman beslemeye değer mi?.
Ama Olimpiyat'ta yayın listende binicilik varsa, Londra'ya götürmene de gerek yok. Eurosport'un yaptığı gibi oturtursun İstanbul'da ekran başına bir sunucu, bir de yorumcu.. Onlar anlatırlar.. Böylece Dresaj yarışmasını "At gidiyor, at dans ediyor, at sağa bakıyor.. Bakalım şimdi ne olacak" gibi şaşkın cümlelerle anlatmaz, seyredene hatta bir iki önemli noktayı da öğretirsin.. Ama bunun için 2000 yılından beri Olimpiyatlar'a talip, 2020'ye de aday ülkenin kamu yayın kuruluşunun başındaki kişinin işin farkında olması, sahiplenmesi, kendisi Olimpiyat bilmese de, aylar önceden bilenleri toplayıp "Efendiler ne yapmamız lazım" diye sorması gerek..
İşte Moskova'dan beri TRT adına kaç Olimpiyat yöneten Çetin Çeki hayatta.. Her Olimpiyat yayınını en acımasız eleştiren ben burdayım.. Bu ülkenin en çok Olimpiyat izlemişlerinden Kahraman Babçum aslanlar gibi.. Eski ve çok iyi TRT'ci Barbaros Talı emre amade..
TRT'nin "Biz her şeyi biliriz" diyen ama hiç bir şey bilmeyen küflenmişlerine güvenmek yerine, 3 ay önce bir toplantı yapsaydı Genel Müdür, her şeyi anlatırdık.. Yolları gösterirdik.. İsimler verirdik.. Dünyanın en güzel sporlarını da, şaşkınlar değil, bilenler sunardı.. (Yaa Genel Müdürüm.. Beni götürseniz, ne güzel olurdu yayınlar, anladınız şimdi değil mi?..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA