Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

"Ata'nın kızları" Anafartalar Zaferi'ni kutladı!..

10 Ağustos 1915.. Mustafa Kemal, Birinci Anafartalar Zaferi'ni kazandı. Çanakkale'yi denizden geçemeyen İngilizler, bu defa kara savaşlarını başlatmış ve karşılarında Mustafa Kemal'i bulmuşlardı. Büyük kumandan, onları önce Conkbayırı'nda durdurmuş, sonra da 10 Ağustos'ta, bir gün önce atandığı Anafartalar Komutanlığında savaşı ön saflarda bizzat yöneterek mağlup etmişti. Ata'nın göğsündeki saat sayesinde ölümden kurtulduğu savaş budur. Birinci Anafartalar Zaferini diğerleri takip etmiş ve İngilizler 19 Aralık'ta Çanakkale'den sessizce kaçıp gitmişlerdi.
İngiltere Başbakanı azılı Türk Düşmanı Lloyd George, İngiliz Meclisi'nde hezimetlerini izah ederken "İnsanlık tarihi birkaç yüzyılda bir dahi yetiştirebiliyor. Şu talihsizliğimize bakınız ki dünyanın beklediği son dahi bir anda Türkiye'de çıktı. Hem de bize karşı.. Elden ne gelebilirdi" dedi.
Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ruhunun yaratıldığı ve temelinin atıldığı yerdi. Bu savaşla Avrupa'nın hasta adamı, yorgun, bitkin Türkiye, koşullar ne olursa olsun, yedi düvelle baş edebileceğini görmüş, bu savaşla Türkiye kumandanını bulmuş, bu savaşla millet Ata'ya inanmış, arkasından gitmişti. Kurtuluş Savaşı aslında Çanakkale'de başlamış, Çanakkale'de kazanılmıştı!. 1
0 Ağustos 2012..
İki Türk kızı, Londra'da Türk spor tarihinin en büyük zaferini kazandılar.
Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın askeri kısmını zaferle kapadıktan sonra "Sivil/ Uygar" zaferin planlaması ve uyarlamasına girişmişti. En büyük devrimi "Kadınlara eşit haklar" oldu.. Ata'nın önlerini alabildiğine açtığı kızlarımız, okumaya, öğrenmeye, çalışmaya başladılar.. Her alanda çalışmaya..
..Ve Çanakkale Savaşları'nın 97'nci yılında bu defa onlar İngiltere'ye çıkarma yaptılar.. Ve bu defa, tıpkı Anafartalar'da olduğu gibi, çok daha ileri olanaklara sahip İngilizler ve yedi düvel onları durduramadı.
Ata'nın iki kızı Anafartalar Zaferi'nin 97'nci yılında, Atalar'ını tıpkı onun gibi tarih yazarak kutladılar!..
Lloyd George, yenilgiyi hazmetmişti. Bu defakiler çamur atmayı tercih ettiler.. Televizyon yorumcuları, gazetecileri ve 1500'de koşan kızlarıyla kustular.. Onların bu hazımsızlığı Türk kızlarının zaferinin ne kadar büyük olduğunun kanıtıydı aslında..
Teşekkürler Aslı!..
Teşekkürler Gamze!..
Teşekkürler Atam!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA