Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Üç makamdan üç istek!..

Futbol sezonu resmen Süper Kupa maçı ile açıldı. Türkiye ligleri de bu hafta başlıyor.. İlk maçta dikkatimi çeken önemli noktalar oldu. Bunları daha başlarken önleyemezsek, sezonun sonunu getiremeyiz.. Bu yüzden muhatabımı konunun en yüksek makamları olarak seçtim.
İç İşleri Bakanı'ndan..
Kendilerine "Taraftar" adı veren bir takım hayvanlar, sahaya nasıl soktukları belli olmayan meşalelerle oyunu iki defa durdurdular. Minnacık çocuklar ölüm, futbolcular yaralanma tehlikesi geçirdi. Meşale dünyanın her yerinde yasak ama bizdeki yaratıklar, inatla ve ısrarla bu insanlık dışı uygulamayı sürdürüyor ve sürdürmekte kararlı olduklarını gösteriyorlar. Bunları durdurma bakanlığınızın görevi.. İki şey yapabilirsiniz..
Birincisi.. Meşaleyi, tıpkı Molotof Kokteyli gibi ölümcül silah ilan eden bir kararname hazırlar, hem yapanın, hem de yakıp atanın sadece Futbolda Şiddet değil, Türk Ceza Kanunu ile de yargılanmasını ve ağır ceza almasını sağlarsınız. Bu önleyici olur.
İkincisi.. Erzurum'da güvenlik kameraları, bu hayvanları kaydetmiştir. Emniyet Genel Müdürü'ne emir verin. Hepsini birer birer yakalayıp, Futbolda Şiddet Yasası'na göre mahkum edilmek üzere savcılığa sevk etsinler. Böylece yasanın "Rafta değil, sahada" olduğunu daha ilk haftada gösterelim.
Federasyon Başkanı'ndan..
Bu ülkede kurallar herkes için geçerlidir. "Tüm insanlar eşit, bazıları daha eşittir" diye bir kural yoktur. Akreditasyon kartlarının kuralda yazılı herkes tarafından eşit ve en görülür şekilde kullanılmasını sağlayın ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun acz içinde olmadığını gösterin.
Gücünüz yetmiyorsa, o zaman kuralı değiştirin ki, koskoca devlet küçük duruma düşmesin. Futbolda Şiddet, verilen küçük ödünlerle başlıyor. Sezon başlarken bu yıl kimseye ayrıcalık tanınmayacağını gösterin ve her maçta uygulanmasını sağlayın.
Galatasaray Başkanı'ndan..
Engin adlı şahıs, Galatasaray Formasına layık değildir. Geçen yıl da ayni utanç verici olayları sahnelemişti. Yaptığı çirkinlikler yanına kâr kalınca, daha açılış maçında değişen bir şey olmadığını, tersine, daha da azdığını, daha da şımardığını gösterdi ve Galatasaray'a bir kere daha ihanet etti. Onu derhal kovun.
Kovun ki, o formayı tüm giyenlere ders olsun, bir daha hiç kimse bu çirkinliklere kalkışmasın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA