Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hangisi Rüya!..

Olimpiyat bitti, basketbol dünyası hala tartışıyor. Dream Team 1992 ve Dream Team 2012'den hangisi iyi?. İkinci Rüya Takım, Londra'ya hazırlanmak için Barcelona'da, birinci Rüya Takım'ın efsane olduğu kentte kampa girince başlamıştı eleştiriler..
"Kamp yeri yanlış seçildi.. Birinci takımın hayali onları ezer" demişti Amerikan medyası.. Bizim Hürriyet de girdi bir ara tartışmaya..
Birinci Dream Team'in her maçını yerinde izlemiştim, 1992'de.. O takım bir daha gelmez.. Niye?..
Hürriyet bir hata yapmış.. "Takımın en büyük yıldızı Michael Jordan" demiş.. Michael o takımın yıldızı değil, çaylağıydı.. Anlayın artık..
Takımın yıldızları, Larry Bird, Magic Johnson, Dr. lakaplı Patrick Ewing ve de özellikle "Sir" Charles'tı.. Charles Barkley.. Scottu Pippen bile ikinci sınıftakilerdendi o takımda.. Michael Jordan pek dikkatimizi bile çekmedi, devlerin arasında o zaman..
Dream Team'e karşı zafer kazanmanın adı da konmuştu. "100 yememek.."
Olimpiyattaki dokuz rakipten hiçbiri bunu başaramadı.
Angola maçını hiç unutmam. Takımlar ısınmak için yarı sahaları paylaştılar, turnike atacaklar. Angola sahasında hiç kimse yok. Amerikalılar da doğru dürüst atamıyor.. Çünkü Angolalılar, ellerinde fotoğraf makineleri öteki sahada yıldızları kovalıyor, birlikte resim çektirmek için..
Öyle bir rüya idi, o takım.. Bunu unuttuk bile..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA