Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

50 yaşında bir dost!..

Sevgili Tuluğhan Tekelioğlu'nun "50 Yaşında 50 Erkek" kitabıyla gündem yarattığı günlerde, bir sevgili dostum 50 yaşına bastı.. Özcan Karamahmutoğlu.. Onu tanıyalı çeyrek asrı geçmiş.. Ve de ne çabuk geçmiş.. Demek iyi geçmiş..
Papillon'u işletirdi onu tanıdığımda.. Sonra Daily News.. Emirgan Kilisli.. Şimdi Levent Daily Cafe ve Kuruçeşme Arena, Galatasaray Arena büfeleri..
Eşi Sevgili Begüm düzenledi geceyi.. Frankie'de.. Yıllarca çalıştığım Sabah binasının teras katına ilk defa çıktım, bu sayede.. Bir başka sevgili dost, Kaya Demirer aylar önce açmıştı da bir türlü denk getirip gidememiştim..
Yahu harika bir yer..
Bir defa mekan harika.. Dünya güzeli, eşsiz manzaraya panoramik bakıyor.. Haliç'e ve Haydarpaşa, Kadıköy'e..
Kaya, içeriyi mükemmel yerleştirmiş ve döşemiş.. Giriyorsun bar.. Etrafı restoran.. Çıkıyorsun, teras.. Sigara puro içenler için, iyi ısıtılmış bir oturma düzeni.. Dekor da harika yani..
Evrim diye ilk kez dinlediğim bir İzmirli kız söylüyor.. Harika bir repertuar.. İngilizce, Fransızca, en romantik şarkıları söylüyor.. Sezen'in, Sertap'ın, Ajda'nın en popüler şarkılarını söylüyor.. Ama hepsini "Evrim gibi" söylüyor. Kız şarkıcı değil, yorumcu.. Ve ne güzel yorumlar.. Her perşembe İzmir'den geliyor, söyleyip dönüyormuş..
Bu kız, ortalığı dağıtır, haberiniz olsun..
Salı geceleri, Çırağan Q Caz gecelerinin unutulmazlarından, o zaman Ferhat'le sahne alırdı, Barbaros.. Çarşamba geceleri de Kaya'nın "Olmazsa olmaz"larından Aşkın Arsunan ve arkadaşları..
Yani İstanbul'a benzerini ancak Londra, ya da New York'ta bulacağınız (Ama bu manzarayı oralarda bulamayacağınız) bir kulüp kazandırmış Kaya..
Yemek güzel, müzik güzel bir arada.. Böylesi ender..
Baktım, terastaki sigaralar dahil, her masa da doluydu. Her masa, her sandalye..
İstanbul giderek, harika geceler sunan bir kente dönüşüyor..
Nice 50 yıllara Özcan!..
Teşekkürler Begüm!..
Eline, yüreğine sağlık Kaya!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA