Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

6222!.. Savcılar Uyutsun Yasası!..

Geçen hafta Rıdvan Dilmen ve Kemal Belgin, sözleşmiş gibi, lige bu yıl ara verilebileceğini söylediler. Kemal hatta "Bu yıl lig bitmez.. Şuraya yazın" dedi, bizim 90a programında..
Kemal pek öyle bilmeden konuşmaz. Rıdvan da benzeri şeyler söyleyince takıldım.
Hafta sonu Volkan Demirel ve Aziz Yıldırım olaylarına şahit olunca inanın içimden titreme geçti..
"Nereye gidiyoruz?. Bizi nereye çekiyorlar" dedim..
Bu ülkeyi bölmek için, bölebilecek ne varsa kullanıyor zaten birtakım iç ve dış güçler.. Buna şimdi bir de sorumsuz sporcular ve yöneticiler eklendi.
Aziz Yıldırım iki haftadır, 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası'nı tanımıyor akla hayale gelmez tahrikler, ithamlar yapıyor. Federasyon Başkanı'nın şike yaptığından giriyor, devleti tanımadığından çıkıyor.. Özellikle de Galatasaray'a fena halde saldırıyor.
Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Volkan Demirel hani Ali Sami Yen Arena'da meçhul 1, tek bir kişi ona hakaret etti diye, maçın başlamasına 20 dakika kala milli takımı terk edip gitmişti, o Volkan işte, Fener- Galatasaray basket maçından sonra sahaya inip tribünlere amigoluk yaparak, Galatasaray'a çirkin, ayıp cinsel içerikli laflar bağırtıyor..
Şimdi düşünün bu başkanın ve bu kaptanın takımı Fener, Galatasaray maçı için Ali Sami Yen Arena'ya gidecek.. Şimdi orada olay çıkarsa sorumlusu kim olacak?.
Hayır!..
Cevabım Ne Aziz, ne de Volkan!.
Federasyonu, kurallarını tanımayan, devleti ve yasalarını hiçe sayan bu ikiliden önce suçlu olanlar var..
6222 sayılı Sporda Şiddeti Önleme Yasası, böylesi tahriklerin önüne geçilmesi için çıkarıldı.
Peki uygulama?.
Geçen hafta İstanbul Başsavcılığı'na resmen ihbar ettim. "Aziz Yıldırım devlete meydan okuyor ve tahrik ediyor" diye..
"Çıt" demediler..
Bu hafta meydanın boş olduğunu gören Aziz, iyice desteksiz salladı. Volkan da Ali Sami Yen'de oynanacak Galatasaray- Fener maçında olay çıksın diye elinden geleni yaptı..
O maçta olay çıkarsa.. Kanlar akarsa.. Hatta işler ülke çapında bir spor terörüne dönüşür ve Rıdvan'la Kemal'in dediği gibi Süper Lig'e ara verilirse, kim sorumlu olacak, şimdi söyler misiniz?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA