Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Önce spor ve vizyon!..

Ben Galip Gürel'i sporcu olarak tanıdım.. Türk milli ralli takımlarında yarışırdı. Dünyanın en büyük, en zorlu rallilerinden Camel Trophy ve Paris/ Dakar'da yarışmış, Camel'de Dünya Şampiyonu olmuş, Paris/ Dakar'ı yedinci olarak bitirmişti.
Odasında aldığı Diş Hekimliği Oscar'ını konuşurken "Mesele vizyon, Hıncal" dedi.. Benim hayatıma yön veren çok erken yaşta başladığım spor oldu." Yüzmede 72 Türkiye rekoru.. 110 kere Türk Milli Sutopu Takımı kaptanlığı.. Sonra otomobil..
Spor ona ülkede dünyada yığınla insanla tanışmayı, dünyanın en ücra köşelerini görmeyi, başarmak için en olanaksız şartlarda bile, en iyilerle savaşmayı öğretmiş..
Vizyon dediği işte bu..
Sonra, bildiklerini, gördüklerini, yaşamına kattıklarını, Diş Hekimliği mesleğine uygulamış..
İşte mesleki özet..
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 1981'de mezun oldu. Öğrenimine Kentucky Üniversitesi Protez bölümünde devam etti, master derecesini ise Yeditepe Üniversitesi'nden aldı.
13 dile çevrilen ve Estetik Dişhekimliğinin klasiği sayılan ve en önemli referans kitabı olan "Porselen Laminat Venerler, Bilim ve Sanatı"nı yazdı.
İlk baskısı 2003'te yapılan ve o günden bu yana dünyanın çeşitli üniversitelerinde ders kitabı olarak okutulan bu kitap, 68 ülkede günümüzde hâlâ 'dişhekimliğinde en çok satan kitaplar' listesindeki yerini koruyor.
Vizyonu ona, 1996'da EDAD'ı (Türkiye Estetik Diş Hekimliği Akademisi) kurdurdu.. Ülkemizde binlerce hekimimize eğitim veren derneğin halen onursal başkanı..
2011-2012 yıllarında dişhekimliği dünyasının en saygın kuruluşlarından Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi başkanlığını yaptı. Bu dönem içinde dünyanın en önemli dişhekimlerinin katıldığı tüm toplantıları Türkiye'de düzenledi.
Quintessence Türkiye dergisinin baş editörü, EJED, AACD, PPAD gibi uluslararası dental dergilerin de editoryal kurulu üyesi. Geçen 25 yıl içinde, estetik diş hekimliği konusunda dünyanın hemen hemen her bölgelerinde 500'ün üzerinde kongre ve sempozyumda sayıları yüzbinleri aşan dişhekimine konferanslar verdi. Vermeye devam ediyor.
Her yıl düzenli olarak başta New York Üniversitesi olmak üzere, Marseille ve Yeditepe üniversitelerinde konuk profesör olarak lisans üstü dersler veriyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA