Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Serhan!.. Teşekkürler Demircan!..

Salı gecesi nasıl mutluydum, Rahmi Koç Müzesi'nde..
Klasik Müziğin tek anıtı, gururu, teşvikçisi Donizetti Ödülleri, yedinci yaşına gelmiş ve artık şaşmaz şekilde gelenekselleşmişti.
Gazete ve televizyonlar izlemese de, yazmasa da, minnacık ilgiyi esirgese de, gazetelerin güya "Sanat ve Klasik Müzik Yazarları"nın hiçbiri ortada görünmese de, yedi yaşına gelebilmek müthiş bir olaydır bu ülkede..
Bunu sağlayan iki kişidir..
Andante Dergisi'ni kuran ve yöneten, yıllardır her türlü imkansızlığa rağmen ödün vermeyen Serhan Bali..
..Ve Bali'nin arkasında kapı gibi duran, durmakta inat ve ısrar eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan..
İki inançlı adamla, yedinci yıl..
Gece güzellikler ve anılarla doluydu benim için.. Mamak Muhabere Okulu'ndaki teğmenim Muammer Sun'u gördüm bir defa.. Ve de Ankara'daki unutulmaz Yankı günlerimde, kader arkadaşım ve Yazı İşleri Müdürüm, Şefik Kahramankaptan'ı.. O da klasik müziğin isimsiz neferlerinden yıllardır..
Gece, bir yandan tenor, öte yandan çok başarılı bir komedyen Atılgan Gümüş'ün çok şirin sunumu ile açıldı ve devam etti..
Başkan Demircan gene çok hoş, çok anlamlı konuştu. Ders verdi adeta..
Sultan Mahmud'un daveti ile İstanbul'a yanında çok sesli müzikle gelen Donizetti Paşa'dan söz etti, mesela..
"Medeniyetimiz, kendisine hizmet eden herkese vefa gösterir. Diline, dinine, meşrebine bakmaz. Bu ödüller Donizetti Paşa'ya vefadır, hürmettir" dedi.
"Müzik evrenseldir, çünkü insan duyguları evrenseldir. Aşk, ister çölde olsun, ister kentte, her yeri toz pembeye boyar. Benim için müzik de böyledir. İster klasik, ister etnik, ister sufi.. Bazen bir türkü, bazen bir şarkı, bazen bir konçerto.."
"Bugün burası da, bu mekân da içinde müzik olduğu için bu kadar güzel." "Bizim medeniyetimiz, toplumların, kültürlerin sentezidir. Bunun için Beyoğlu'mda Mozart'ın bir konçertosu ile İtri'nin bir segâh bestesi aynı anda kulağımıza çalınır.
Bir Neşet Ertaş Türküsüyle, bir rock'n roll şarkısı birbirlerini incitmeden yükselirler."
"Gayretimiz bu özgün terkibi muhafaza etmek. Çünkü biri olmazsa, diğeri eksik kalır."
Bu sözler tüm kulaklara küpe olmalı..
Hele bizi her ama her konuda bölmeye meraklı olanlara..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA