Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu Fatih ve o “Fatih!..”

Gazetelerde bir fotoğraf.. Tekerlekli sandalyede bir engelli vatandaşımız. Fotoğraf arkadan çekilmiş.. Sandalyenin arkasında kocaman harflerle "Fatih Belediyesi Hediyesidir" yazıyor.
Fatih Belediyesi, iyi bir iş yapmış aslında. Engelli, ama maddi durumu bozuk insanlarımızı eve, başkalarına mahkûm olmaktan kurtarmış, onları hareketlendirmiş.
Amma velakin..
Bu semt adını nerden alıyor?. Fatih Sultan Mehmet'ten. Semtin tam merkezinde Fatih Camisi ve Fatih Külliyesi var.. Ordan.. O Külliye'de Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetnamesi var. Diyor ki..
"Ayrıca Külliyemde, fakir, fukara yemek yiyeler. Ancak yemek yemeye ve almaya kendileri gelmeyüp, yemekleri güneşin loş bir karanlığında ve kimse görmeden kapalı kaplar içerisinde evlerine götürüle."
Şimdi bir bu vasiyetteki inceliğe, zarafete ve insana sevgi ve saygıya bakın.. Bir de, bu görgüsüzlüğe..
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'i tanırım ve onun böyle bir şey yapmasına ihtimal vermem. Mesela, bizim Beşiktaş Belediye Başkanı gibi reklam meraklısı değildir. Mustafa Kemal Kültür Merkezi binasının tepesine, boydan boya, bir metreden büyük harflerle kendi adını, hem de "Mustafa Kemal"den büyük yazdırmaz..
Ne var ki ülkemiz, kraldan fazla kralcılarla dolu.. Bir ucuz adam, başkana yalakalık olsun diye, o utanç yazısını koydurmuştur, tekerlekli sandalyelere..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA