Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÜLEYMAN YAŞAR

Anna Schwartz hayatını kaybetti

Her bilim dalında okunmazsa olmayan kitaplar vardır. İktisat ilminin de okunmazsa olmazlarından biri, "ABD'nin Parasal Tarihi 1867- 1960" isimli kitaptır. Bu kitabı Milton Friedman ile birlikte yazan Anna Schwartz 96 yaşında hayatını kaybetti. Schwartz doktorasını yaptıktan sonra Amerikan Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu'nda çalışmaya başladı ve o bürodan hiç ayrılmadı.
Schwartz, üç buçuk yıl önceki son röportajında The Wall Street Journal'a şunları söyledi: "Amerikan Merkez Bankası, sorunun sanki likidite azlığından kaynaklandığını söylüyor. Temel problem bu olamaz. Piyasa için temel problem finansal kuruluşların bilançolarının kredibilitesidir... Firmalar yanlış karar verirlerse batarlar. Onları kurtarmamalısınız. Piyasa gerekeni yapar. Yanlış kararlar cezalandırır, doğru kararlar sizi zengin ederse her şey daha iyi çalışır."
Toprağı bol olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA