Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

'Zurnanın son deliği' polemiği...

Hatırlarsınız. Kısa bir süre önce eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen ile bir söyleşi gerçekleştirmiştim. Şen, 80'li yıllara ait bir anısını anlatırken, dönemin Spordan Sorumlu Bakanı Vecdi Özgül'le Fenerbahçe Stadı'nın inşası için nasıl tartıştığını ve tartışmanın sonunda Özgül'e dönüp, "Sen zurnanın son deliğisin Paşa!" dediğini iddia etmişti.
Ve bu iddiayı ortaya koyarken de, "Şahitlerim var" Diye eklemişti...
Şen'in bu tartışmayı yaşadığı emekli General Özgül'den itiraz geldi. Tarafıma ilettiği açıklamanın bir bölümünü sizlere aktarıyorum: "12 Temmuz tarihli SABAH'ta yayımlanan "Ali Şen" konulu röportajı, hayretle ve tebessümle okudum. Bir bakana, odasında beş altı kişiden oluşan bir toplantıda "Zurnanın son deliği" denilebileceğine siz ihtimal verebiliyor musunuz? Bir insan bu kadar patavatsız olabilir mi? Ekte sunduğum yazı ile Sayın Şen'in hafızasını tazelemek istedim. Reaksiyonunun ne olacağını bilemem. Ancak olayın aslını sizin de bilmenizi istedim. Bunu kendi kişiliğime duyduğum saygı nedeniyle gerekli gördüm. O günlerden bu günlere kalan ve beni tanıyan birkaç yazardan sayfa komşunuz Sayın Hıncal Uluç da yazınızı okumuşsa, nasıl kahkahalarla güldüğünü görür gibi oluyorum. Bu günlerde yazlıkta olduğum için size gecikerek ve dolaylı yollardan ulaşabiliyorum. Aynı zorluk Sayın Şen'e ulaşmamda da geçerli. Ona da ne zaman ulaşabileceğimi bilemiyorum..."
Vecdi Paşa'nın bu açıklaması üzerine Ali Şen'e döndüm. Konudan haberdar. Çünkü aynı açıklama kendisine de iletilmiş.
Haliyle, "Ne diyorsunuz Sayın Başkan bu duruma?" diye sordum...
"Ne diyeceğim Sevilaycığım... Diyeceğim ortada... Paşa'nın bunu hatırlamamasına çok şaştım. O gün o odada bulunan 5-6 kişiye açıp tek tek sorabilirsin. Ben Paşa'ya, "Sen zurnanın son deliğisin, dedim mi, demedim mi?"
Ali Şen'in işaret ettiği şahitlere henüz ulaşamadım. Zaten şahidim dediği birkaç kişi hayatta değil şu anda. Önümüzdeki Cuma hayatta kalanlardan bu işin aslını öğrenmeye çalışacağım.
Bakalım, Ali Şen, Vecdi Özgül Paşa'ya, "Sen zurnanın son deliğisin!" demiş mi, dememiş mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA