Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Şeytana davetiye çıkarmak!

Bir kez daha görüldü ki atalarımız çok güzel laflar etmişler zamanında. Bakın boşuna dememişler, "Acele işe şeytan karışır" diye.
Karıştı işte! CHP'nin mütedeyyin kesimle buluşmasına aracılık etmesi amacıyla partiye davet edilen din sosyologu Muhammet Çakmak, alelacele yaptığı açıklamalar nedeniyle şeytana davetiye çıkardı adeta!
Belli ki bu arkadaş CHP siyasetinden zerre çakmıyor.
Zira çaksaydı, "Fethullah Gülen bir fenomendir. Saygı duyuyorum" sözlerine CHP'yi yıllardan beri idare edip de bir türlü bir baltaya sap yapamayan, "Amannn!!! Türkiye elden gidiyorcu" tayfanın nasıl bir reaksiyon göstereceğini bilirdi.
Çakmak'ı daha önce hiç tanımıyordum. Kurultay günü tanışmak amacıyla yanıma geldiğinde ve amacının ne olduğunu anlattığında sanki içime doğmuş gibi, kendisine, "İşin zor hocam. Çok dikkatli olmasın!" uyarısı yapmıştım.
Keşke daha fazlasını söyleseymişim. Deseymişim mesela; "Bak Muhammet Hoca. Unutma ki bu partinin politikalarına yıllardır yön veren siyasiler 'Şeriat gelecek! Laiklik elden gidecek!' diye diye bu partinin bir bakıma dinsizlerin, din karşıtlarının partisi olarak algılanmasına yol açtılar. Yıllarca iktidar olmanın ön koşulu olan her kesimden oy alma, her kesimi kucaklama gibi bütün argümanları yok sayıp sadece laiklik ve cumhuriyetçilik üzerinden siyaset yaptılar. Maalesef bu tayfa iktidara gelmek için illaki lazım olan milyonlarca başı kapalı kadının, milyonlarca dindar insanın oy hakkı gerçeğini görmezden geldi. Tıpkı 'Kürtleri, Alevileri, Ermenileri' görmezden geldikleri gibi. Biliyorum ki seni buraya davet edenlerin tek amacı, CHP'nin dindarların da oy verebileceği bir partiye dönüşmesine aracılık etmen. İşin çok kolay değil. Söylemlerine dikkat et hoca! Aman acele etme! Bu düşüncelerini, görüşlerini önce Bilim Platformu'nda, Parti Meclisi'nde falan dile getir. Parti içinde tartışmaya aç! Ortak bir dil ortak bir söylem geliştirilmesini sağla! Önce onları ikna et, ondan sonra sahaya çık! Aman aman popülizm yapıp da çok konuşma uluorta! Vallahi gümlersin! Vallahi geldiğin gibi gidersin!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA