Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Yezid'in soysuzluğunun devamı geldi

Zorbalıkla halifeliği eline geçiren Emevi Sultanı Muaviye'nin zorba oğlu Yezid'in Hz. Muhammed'in evlatlarını katlinin yasını tutmaya başladığımız günlerdeyiz. Kimsenin itiraz edebileceğini sanmıyorum. Bana göre sadece İslam tarihinin değil, tüm Semavi dinler tarihinin en feci, en korkunç katliamıdır Kerbela.
Geçen yıl size o günlerde yaşanan trajediyi derinden anlamanız için bir kitap tavsiye etmiştim. "Kerbela'yı bir de bu kitaptan okuyun" başlığı ile yazdığım yazıda tavsiye ettiğim "Aşkın Şehidi"nde çocuklar ve bebekler dahil, toplam 72 kişinin Yezid ve alçak cellatlarınca katli anbean aktarılıyordu. Fırat'ın yanı başında konuşlanan Ehl-i Beyt'i günlerce susuzlukla terbiye etmeye kalkan ancak bu tehditleri Hz. Hüseyin ve yoldaşlarına boyun eğdirmeye yetmeyince tarihin en büyük katliamına imza atan Yezid'in soysuzluğunu anlamak için muhakkak okunması gereken Aşkın Şehidi'nin şimdi de devamı yazıldı.
İlk kitabıyla İslam tarihine büyük hizmet sunan yazar Ahmet Turgut, "Aşkın Elçisi" adını verdiği kitapta bu kez Kerbela katliamından sonra neler yaşandığını anlatıyor. Ve bir kez daha vicdan sahibi olanların yüreğine kor ateşler düşürüyor. Katliam esnasında hasta olan yeğeni Hz. Zeyn'el-Abidin ile ilgilenirken şans eseri kurtulan Hz. Fatma'nın ve Hz. Ali'nin biricik kızları Seyyide Zeyneb'in yaşadığı trajedinin anlatıldığı bu kitap Kerbela yasının tutulduğu şu günlerde okunası tek kitap.
Eline sağlık Ahmet Turgut. Sağ olasın. Var olasın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA