Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Neden şikâyetçi olmamış?

Dün CHP'li eski vekil Yılmaz Ateş aradı. Geçen hafta VIP soruşturmaları ile ilgili yazdığım yazılarda adı geçtiği için. Okuyanlar hatırlar. Paralel Örgüt'ün istihbaratçılarının çok önemli 48 ismi aylarca yasadışı terör örgütü üyesi gibi gösterip şantaj gayesiyle dinlediklerini yazmış ve ancak somut delilleri ile bu rezalet ortada olmasına rağmen dinlenenlerden bazılarının şikâyetçi olmadığını aktarmıştım. Ateş de onlardan biriydi işte. Sağ olsun bunu düzeltme gayesiyle aramış işte ama aslında benim yazımda düzeltmemi gerektirecek bir husus yok. Çünkü kendisine VIP dinlemelere ilişkin başlatılan 2014-76523 sayılı soruşturmada şikâyetçi olmadığını belgesiyle ispat ettim. Sayın Ateş savcılığa gitmiş evet; ve ifade de vermiş. Ancak Yılmaz Bey, savcıdan kendisinin dinleme kayıtlarını istemiş; soruşturmayı yürüten savcı da; 'Böyle bir usul yok! Bu kayıtları vermemiz söz konusu olamaz' karşılığını verince Ateş de 'o zaman ben de şikâyet hakkımı saklı tutuyorum' şeklinde bir tepki göstermiş.
İşin özü anladığım kadarıyla tamamen iletişim, diyalog sorunundan kaynaklı meseleden dolayı; aslında şikâyetçi olmak için kalkıp savcılığa kadar giden Ateş, savcıyla yaşadığı bu tatsız gerilimden dolayı şikâyetçi olmamış. Doğru söylediğine eminim zira daha önceki bir dinleme dosyasında şikâyet hakkını kullanmış. Savcılık çıkışında da Anadolu Ajansı'na Paralel Örgüt'ün yaptığı bu dinlemelerle ilgili bayağı sert bir açıklamada bulunmuş hatta. Hepsini bana iletti. Ben de bu açıklamayı yapıp, tamamen iletişim problemi nedeniyle yaşanan bu handikapı aydınlatmış olayım dedim...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA