Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Yılın sabırlısı:))

Türkiye'nin en etkin ve saygın kadın derneklerinden biri olan TİKAD'ın "Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantıları" kapsamında bu ayki konuğu AB Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır'dı. Conrad Otel'de düzenlenen kahvaltılı sohbete katılım her zamanki gibi çok iyiydi. Çeşitli sektörlerde iş dünyasında olan birçok kadının yanı sıra akademi dünyasından da önemli isimler vardı. Konuk diplomasi ve siyaset dünyasından olunca haliyle sohbet de genellikle ordan oldu. Katılımcılar AB ve Türkiye ilişkileri üzerine Bozkır'a sorulacak hemen her soruyu yöneltti. Bozkır'da hiç bıkıp usanmadan bu sorulara aydınlatıcı cevaplar verdi. Toplantı sonunda bir fotoğraf koyup altına da esprili bir dille şöyle birşey yazdım Twiter'da; "AB Bakanı Bozkır'ı yılın sabırlısı seçtim! Çünkü TİKAD'ın toplantısında hiç off demeden 50 kadınla 4 saat boyunca sohbet etti!"
Sen misin bunu yazan! Enteresan, acayip abuk sabuk bir yığın yorum yapıldı twitin altına. Efendim... Kadını aşağılıyormuşum. Bir kadın olarak gözümdeki kadın imajına bakmışmış... Bilinçaltımdaki; "Kadınların konuşmadığı ve sadece dırdır ettiği" algısını açığa çıkarmışım... Vesselam... Şaşırdım kaldım. Ve anladım ki; Öyle bir hale gelmişiz ki millet olarak. Espri yapmak filan bile mümkün değil. Yaptığınız basit bir espri öyle yerlere çekilebiliyor ki gördüğünüz gibi yazı konusu dahi olabiliyor.
Neyse... Lafı uzatmayacağım... Öncelikle TİKAD'ı, Başkanı Nilüfer Bulut'u ve yardımcılarını böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için, Bakan Bozkır'ı da göstermiş olduğu sabırdan tebrik ediyorum:))) (Bu da espriydi)
Katılımcılara söz verdim toplantı sonunda çekilen toplu fotoğrafı köşemde kullanacağıma. Nedeni de şu; Kadınların hepsi bulunduğu pozisyona, yaptığı işe ve sahip olduğu ünvana göre kıyafet tercihi yapmışlardı. Hepsi biribirinden şıktı. Ben ise altımda bir jean, üzerimde yazlık bir bluzla öyle abuk bir kıyafet tercihi yapmıştım ki, aralarında 'tuzluk' gibi kaldım. Yemin ediyorum ilk başta utandığım için o halimden fotoğrafa bile girmek istemedim ama kadınlar o kadar çok ısrar ettiler ki kıramadım. Fotoğraf ortaya çıkınca ama tam da dediğim gibi bir durumda olduğum ortaya çıktı. Gerçekten de 'tuzluk' gibiydim... Bi de en önde...
Değil mi ama?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA