Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Durun! Siz kardeşsiniz!

Dün bütün gün evdeydim. Evden çıkmak hiç içimden gelmedi. İnanın yazı yazmak içimden gelmiyor. Çünkü inanılmaz bir gerilim var memleketimin dört bir köşesinde ve bünyem kaldırmıyor artık!
Dışarı çıkıp iş gereği bir toplantıya katılıyorsunuz ya da arkadaşlarla bir yemek için bir araya geliyorsunuz mevzu hep aynı! Seçim, seçim, seçim! Aslında böyle olması doğal. Çünkü Türkiye kritik bir oylamaya gidiyor ama benim sıkıldığım şey seçim heyecanı, seçimin konuşuluyor olması değil.
Daha geçen yıl iki mühim seçimi birlikte atlattık. Hiç de böyle bir ruh haline bürünmemiştim. Çünkü o seçimlerde devletin bekası ile ilgili ciddi bir mücadele vardı. Sıkılmak bir yana dört elle sarılmıştım meseleye. Bu seçime sarılamıyorum çünkü mevcut atmosfer beni canımdan bezdirdi.
Gerek sokakta, gerekse sosyal medyada öyle pis bir dil kullanılıyor ki inanamıyorum ben buna! Sanki 2015'te değil de, 1990'lı yıllardayız. Kendini bilmez bazı iktidar yanlılarından HDP'li Kürtlere yapılan hakaretleri izledikçe midem bulanıyor. HDP'li Kürtler'den iktidara karşı buram buram nefret kokan tavırları gördükçe de öyle oluyor! "Durun yahu siz kardeşsiniz!" demek istiyorum ama desem de biliyorum ki kimse aldırış etmeyecek! Etmiyorlar daha doğrusu.
Bakın geçen cumartesi sözüm ona iktidar yanlısı olduğunu söyleyen bir şuursuz, köpek sürüsü resmi koyup altına da 'HDP'liler Kazlıçeşme mitingine gidiyor' yazınca dayanamadım. 'Senin köpek benzetmesi yaptığın o insanlardan iktidarın oylarını istediğini unutma ve ırkçılık yapma!' dedim. Cevabı ne oldu biliyor musunuz? 'HDP'lilere köpek dediğim için özür dilerim. Niyetim köpeklere hakaret etmek değildi!'
Çok üzülüyorum. Bu noktaya gelmemeliydik. Kürt realitesinin kabulü için canını dişine takan ve her türlü riski alarak inanılmaz tarihi adımlar atan bu iktidarın taraftarı olduğunu iddia edenlerle ve kendi kimlikleri adına devrim niteliğinde anlam taşıyan bu adımları unutup, yok sayıp mevcut iktidarı 12 Eylül iktidarına benzeten HDP'liler birbirinden bu kadar nefret etmemeliydi. Açık söyleyeyim, bu durum beni endişelendiriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA