Artık üşenmeden pişireceksiniz...Bir gece önce ıslatma derdi kalmayacak! İşte nohutları pamuk gibi yapan yöntem!

Bir çok lezzetli yemeği yaptığımız nohut, adeta sofraların vazgeçilmezi. Hem besin değeri açısından yüksek hem de oldukça lezzetli olan nohut, geneneksel yöntemle bir gece önceden suda bekletiliyor.

Notuhun sert kalmaması için çoğu kişi bu yöntemi kullanıyor. Ancak bazen üşeniliyor bazen de unutuluyor.
Hal böyle olunca ertesi gün pişirmek zahmetli oluyor. Peki bunun başka bir yolu yok mu? Elbette var.
Islatma süreci olmadan nohutları pişirmek isteyenler bu tekniği rahatça uygulayabilecek.
İŞTE AKŞAMDAN ISLATMADAN NOHUT PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI!
PAMUK GİBİ OLACAK
Nohutları tencereye alıp üzerini su koyup, 1 saat kaynatarak başlayın. Ocağın altını kapattıktan sonra 1 kase buzu içine atın.
Daha sonra pişireceğiniz nohudu bol suyla yıkayıp tencereye alın, üzerine ılık su döküp kapağını kapatın. İstediğiniz zaman 30 dakika düdüklüde pişirmeniz yeterli olacak.