Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İzmir'in irtica notu 100 üzerinden 100!

Eski Jandarma Genel Komutanı, emekli orgeneral Şener Eruygur'da ele geçirilen belgelerden biri daha dün medyaya yansıdı. Habere göre, Eruygur ve arkadaşları, büyük olasılıkla 'Cumhuriyet Çalışma Grubu' adlı yasadışı örgütlenme aracılığıyla, 'İllere Göre İrtica Karnesi' hazırlamış.
İllere göre irtica karnesindeki sıralama şöyle belirtenmiş: İrticaın (?) yoğunluğuna göre illere 100 üzerinden puanlar verilmiş. 100 ile 85 arasında puan alan iller, ekonomik ve toplumsal (ve herhalde askeri) önemlerine de bakılarak 'A' kategorisini oluşturmuş.
Listeye baktığınızda şunu görüyorsunuz: Darbe yaparak ülkeyi yönetmeye hazırlanan bu adamlar; ne siyasetten anlıyor, ne de toplumdan.

***

Listede İzmir, 100 tam puanlık irtica tehlikesi ile 4'üncü sırada yer alıyor.
İstanbul'a ya da Ankara'ya 100 puan verilmesini kabul etmem ama onların mantığıyla düşünmeye çalışarak durumu 'anlarım'.
Çünkü bu iki ilde büyükşehir belediye başkanlıklarını AKP kazanıyor. 'Paranoyak laikçiler' için bu vahim bir durum. AKP'yi güçlü bir şekilde destekleyen kentler, aynı zamanda irtica tehlikesinin en yoğun olduğu yerler.
İyi de sürekli olarak CHP'ye oy veren İzmir, nasıl oluyor da irtica tehlikesi sıralamasında başta gidiyor?

***

Gelelim bir başka gülünçlüğe:
Listeye göre Antalya, 6'ncı sırada.
Koskoca turizm kenti... Her yer cıbıl turistlerle dolu... Müthiş bir içki tüketimi var... Dans, eğlence, şamata gırla...
Ama işte Ergenekoncular, Antalya'ya 100 puan veriyor: Yani irtica tehdidi pek yüksekmiş bu kentte!
Bunların siyaseti ve toplumu anlamadıklarını bu iki örnek gayet güzel ortaya koyuyor.
Eğer anlasalardı, mürteci dedikleri AKP, son yerel seçimde Antalya'da galip gelirdi.
Halbuki Antalyalılar, onca hizmete karşın, CHP'ye oy vererek AKP'yi başkanlıktan indirdiler.

***

Bu listeyi görünce, aklıma 'asker daha iyi yönetir' diyenler geldi. O pek bayıldıkları apoletlilerin bazısı, işte böyle saçma sapan fikirlerle, abuk sabuk işler yapıyor.
Ergenekon soruşturmasının ve davasının en güzel yanlarından biri, genellikle kapalı kutu olan asker zihniyetini açığa çıkarması oldu.
Subaylar elbette askerliği biliyor. Ama konu toplum olunca, olay değişiyor. Askeri zihniyetin kullandığı kavramlar, toplumu anlamaya yetmiyor.
Hele hele, Türkiye gibi sürekli değişen ve gelişen bir toplumu anlamaya hiç ama hiç yetmiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA