Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

'Yakışıklı general'

SABAH'ın salı günkü baş sayfasında manşet Suriye'de Esad rejiminin 'iç çember'inde yaşanan çözülmeye ayrılmıştı. Birinci Halka Operasyonu başlığının altında Suriye ordusundan 22 general ve 600 kadar subayın kaçtığının altı çizilmişti.
Haber analizin temel unsurlarından biri, Esad'ın en yakın çevresinde yer alanlardan General Manaf Tlass'ın Türkiye üzerinden Batı'ya kaçtığına dair ayrıntılardı.
Bu arada, Tlass'ın puroyla çekilmiş bir portresine de yer verilmişti. Foto altında da Suriye'nin En Yakışıklı Generali başlığı kullanılmıştı.
Ekrem Seferoğlu'ndan gelen not, bu ifadeye olan memnuniyetsizliği ve haklı itirazı yansıtıyor:
"Suriye ile bir aralar iş yapmış bir okurunuz olarak bundan rahatsız oldum. Bir defa, bu adamın ülkesinin en yakışıklı generali olduğuna kim karar vermiş? Okudum ama kime göre, neye göre en yakışıklı olduğunu anlayamadım. Acaba diye düşündüm, buna siz oradan mı karar verdiniz. Ayrıca esas önemli olan, bu adamın karanlık geçmişidir. Hakkında zalim, katil, işkenceci gibi türlü iddialar var. Esasen Esad ve adamlarının yanında yükselmek başka türlü de mümkün değildir. Bana göre Tlass'ın halkını ezen başka zorbalardan farkı yoktur. Karanlık tiplerdir böyleleri. Magazin bir başlık olmuş, tasvip etmedim."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA