Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Değişime devam...

Saracoğlu bu sezon, bu tip maçları daha çok yaşayacak. Sivasspor'un dokuz oyuncu ile sahasında bekleyip, etten duvar ördüğü dakikalar ve beraberinde skorsuzluktan dolayı gerilimin her saniye artması.
8. dakikada Alex'in sakatlanmasıyla birlikte çilingirini de kaybetti Fenerbahçe. Baskılı ama etkisiz başladılar. Yine ayağa paslı oynuyor, topu kanatlara taşıyor, savunmaya sızacak çatlak arıyorlardı. İki beki de oyuna etkili şekilde sokup, Ersen Martin-Kamanan ikilisini, Cristian'ın da yaklaşmasıyla üç kişiyle kontrol etmeye çalışıyorlardı. Kanatlara açılarak oyun alanını genişletmek doğru, ama ceza sahası içinde "Kafa vuruşlarında etkili" oyuncu sokamamak gibi abuk bir durum vardı. Sürekli zorlamaların her an yaratması gereken bir hata, bir ıska, bir ters vuruş dışında gol alternatifleri de kalmamıştı.
Emre ve Önder'in direklerde patlayan vuruşlarının, peşine Hayrettin ile Deivid'in "penaltı" olarak yorumlanması gereken bir hava topu mücadeleleri de vardı. Ama gol yoktu. Daum geçmiş senelerin hatıralarına saygıyla, yine seyirci kalıp, olacaklardan umut bekleyişine girmeyi tercih etti. Doğru planı, performansı yanlış oyunculara katlanarak veya sorun çözen hamleleri yapmayarak sakat bıraktı.

KAZIM'IN GOLÜ OFSAYT
Mutlak hakimiyete rağmen, Kamanan ile Sivas'ın golün tadına bakmasına az kaldığını da söylememiz gerekiyor. Volkan'ın iki müthiş kurtarışına, G.Gönül'ün temposunu ekleyerek, bu galibiyeti savunmaya "teliflemek" çok yanlış olmaz.
Emre'nin Alex'ten sonra hem takım kaptanı, hem de oyun komutanı olarak maçı sahiplenmesi, artık alıştığımız bir görüntüydü.
Ve bu 90 dakikanın getirdiği dersi, kalan haftalarda çalışmak her şeyden önemli. Yürekleri serinleten an, Kazım'ın ofsayttan attığı goldü. Yardımcı hakem pozisyonu kaçırdı. 70'den sonra, buldukları boş alanları değerlendirerek cezayı kesen ustaların gösterisi vardı. Güiza, Santos veya Deivid, kilidi açan ilk golün pozisyonu için bile bilet alamadılar.
Alex'in durumu belli değil. Bundan sonra Semih'in kenarda oturması, sıkıntı dakikalarını uzatır, uzun zaman sonra yakalanan bu havaya yine "panik" dozu yaşatabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA