Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Ankara’dan bakınca mı?

Uzun bir aradan sonra günübirlik misali Antalya'ya bir koşu gidip geldim. Hafta sonuna dair bugün için enerji topladım. Biraz kafa dinlemece olsun istedim. Eskimeyen dostlukları tazeledim. Antalya, her gidişimde yatırımlarıyla değişen çehresiyle bir başka büyülüyor. Ankara'nın soğuk ve puslu havasından Akdeniz'in güneşinden depoladım.
Başkent gazetecisi oldun mu, sorular ardı ardına geliyor. Gündeme dair tüm başlıklar açılıyor.
Yorumlarınızın bağlayıcılığı yok… Ne var ki kelimeleri özenle seçmek durumundasınız.
Hal böyle olunca gündemin en sıcak konu başlığı referandum açılıveriyor Ankara'dan bakınca mı?
Başkent'ten gözlemleyince mi? En net görüntü halkın kendi içinde alınıyor.
Entel dantel takılıp ahkâm kesenlerden uzak, her konuda söyleyeceklerim var tiplerinden uzak izlenimler… Taksici esnafı, berber, bakkal amca, simit tezgâhının başındaki emekli… Referandumun şifreleri vatandaşın elinde… Düşünmüyorlar… Kafaları karışık değil. Çok netler… 'Söz konusu vatan ise bizim nerede duracağımız belli be abi…' Tüm kelime oyunlarına karşın ülke üzerindeki oyunun farkındalar. Her biri siyasi literatüre yeni açılımlar getiriyor.
Evet, işin özeti sahada… Ve saha dediğimiz sokağın sesi 'Evet'i heybeye taşıyor. Evet'in ne anlama geldiğinin farkındalar. Sokakta, caddede, küçük bir mahalle kıraathanesinde… Ateşli oyun taşları havada uçuşadursun ülke gündeminin en hararetli tartışıldığı mekânlar.
Diğer başlık Fırat Kalkanı Operasyonu… Ne olacaktan ziyade yaşananlara öfke… Uzaklardan Başkent'e zumlanan yürekler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a odaklı… Güven en önemli unsur… Halkın yüzünde karamsarlıktan eser yok… Endişe hiç yok… Bir nebze ekonomi n'olcağına geldiklerinde her biri ekonomist kesilip onunda cevabını kendileri veriyor. Hükümetin peş peşe açıkladığı düzenlemeleri sıralayıveriyorlar… Keyifli bir hafta sonunu birkaç satırla paylaşayım dedim.
Vatandaş her şeyin farkında… Göreceksiniz.
Umutsuzluk yok… Geçen hafta da aynı izlenimlere Niğde ve Aksaray'da da tanık olunca bu hafta toparlayayım istedim…
Anadolu kentlerinden başkente bakmak insanı daha umutlu kılıyor…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA