Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Sabotajcı!

F.Bahçe'nin sözde hocası Aragones yaptığı akıl almaz yanlışlarla takımının yıllarca süren kupa hasretine kan doğradı.
Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, F.Bahçe'nin bir esas kalecisi var. Adı Volkan Demirel. Hemen hemen her derbide oynamış. Milli Takım'da oynamış, Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. Üstelik sakat ya da cezalı değil. Ama ne hikmetse kenarda oturuyor. O Volkan'ın yerine oynayan diğer Volkan'ı ise çok iyi bir gelecek bekliyor olabilir. Ama böylesine finaller için deneyim olarak kesinlikle hazır değil. Bunu biz söylemiyoruz. Futbol akademi kitaplarında da bu böyle yazar.
Şimdi F.Bahçe'nin yediği ilk gole bakın; mutlak bir kaleci hatası. Böylesine bir kaleci hatasından da Beşiktaş skoru yakalıyor.
F.Bahçe oyun sistemi itibarıyla geriye düştüğü maçlarda çok zorlanan bir takım. Çünkü rakip alanda oynamak zorundalar. Bu tablo onları sezon başından beri çok zorladı. Üstelik F.Bahçe defansının göbeği o kadar acemi ki. Tello gibi, Holosko, Bobo gibi oyuncularla gelen siyah-beyazlılar biraz şanslı ya da becerikli olsalar maçı çift haneli rakamlarla kazanabilirlerdi. Tüm bunlara rağmen Deivid ve Güiza'nın bireysel becerileriyle F.Bahçe beraberliği yakalayabildi. Ama ikinci devre F.Bahçe için bir kabus oldu. Maçın başında hatalı gol yiyen Volkan ikinci devrenin başında da Bobo'nun şutunu kurtarabilirdi. Ama yine yedi.

ABUK-SUBUK DEĞİŞİKLİKLER
İşte bu golden sonra F.Bahçe için vahim bir tablo ortaya çıktı. Her Beşiktaş atağı ya gol oldu ya direkten döndü ya da kaçtı. Bunun baş sorumlusu hoca bile olup olmadığı tartışılan Aragones'dir. Hala abuk-subuk değişiklikler yapıp, maçı kurtarmaya çalışıyordu. Ama Gökhan'ı; F.Bahçe'nin hücumunda rol oynaması gereken o Gökhan'ı sağ kanada almıyordu. Herhalde Beşiktaş bu sezonki en rahat maçlarından birini oynamıştır.
Mustafa Denizli, Beşiktaş'ın lig maçlarında F.Bahçe'ye karşı genelde kontraya yakalanıp goller yemiş ve maçı kaybetmişti. Ama Denizli aynı hataya bir daha düşmedi. Beşiktaş oyun disiplini, mücadele gücü ve taktik anlayışıyla kupayı anasının ak sütü gibi hak etti. Herhalde bugün Denizli ve oyuncularının en üzüldüğü nokta "Niye finali korkunç ve tarihi bir skorla kazanamadık?" diye olacaktır.
Bünyamin Gezer 90 dakika mükemmel bir maç yönetti. Bir de son dakikada verdiği o komik penaltı olmasa finale daha çok yakışan bir Bünyamin olacaktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA