Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Sınavı ikisi de geçti

Sezonun ilk ciddi sınavı hangi skorla biterse bitsin takımlar için sonuç sadece bir kupa olacaktı. Ama 34 haftalık sezon için ilk belirtiler ve kadro kaliteleri daha önemli. Görünen o ki, hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş kadrolarını ciddi anlamda takviye etmişler.
Gelen oyuncular fena değiller, ama kaliteleriyle ödenen paralar arasındaki ilişki doğru mu, sanırım sezon boyu tartışılacak. Her iki takımda da, bireysel hatadan kaynaklanan çok fazla savunma zaafları gördük. İlk uyarımız Fenerbahçe savunmasına. Önder defansın ortasında oynamaya müsait değil. Bilica da, çok riskli oynuyor. Fenerbahçe'de oynamak Sivasspor'da oynamaya hiç ama hiç benzemez.
Aynı şey Beşiktaş savunması için de geçerli. Çok fazla bireysel hata yaptılar. Ferrari iyi bir savunma oyuncusu olabilir, uzun yıllar İtalya Ligi'nde oynamış olması bunun göstergesi. Bir defans oyuncusu için tekniği de iyi ama o da çok riskli oynuyor.
Emre sezon başı hazırlığını iyi geçirmiş, beğendik. Güiza da, özellikle ilk yarıda çok iyi oynadı, çok şey yapmaya çalıştı. Ama geçen seneki rahatsızlık devam ediyor. İleride çok yalnız kaldı.

DELGADO KRİZİ ÇÖZÜLMELİ
Şu bir gerçek ki, Beşiktaş'ın hücum oyuncuları Türkiye standartlarının çok üstünde. Nobre, Nihat, Bobo ve Holosko'dan belki de ancak ikisi oynayabilecek. Beşiktaş'ta bir 10 numara eksiği var. Delgado'nun sahalara dönüşü gecikirse, sezon boyunca bu durum Beşiktaş'ın yumuşak karnı olur. Mevcut kadrodan bu yükü yüklenebilecek yegane oyuncu Tello. O da bu görevi ne kadar başarır tamamıyla soru işareti.
Sonuçta global krize rağmen takımlarımız önemli paralara oyuncular almış. Ama en çok tartışılacak yön dün gece seyrettiğimiz oyuncuların böylesine paraları edip etmeyeceği. Hakem Yunus Yıldırım maç boyunca "Az düdük çalayım, topu sürekli oyunda tutayım" dedi ama, fazlaca faul hatası yaptı.
Karşılaşmanın hemen başında Yusuf Şimşek'e yapılan hareket çok net bir faul. Ceza alanı çizgisi üzerinde olup olmadığı tartışılır. Ancak, Sivok'un profesyonelliğe uymayacak penaltısını iyi tespit etti. Hem penaltı kararı hem de sarı kart yerinde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA