Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Ya ligin son maçı olsaydı!

Tarih tekerrürden ibarettir derler. Üç yıl çok çabuk geçti. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği Denizlispor maçını hatırlarsınız. Çok büyük bir tramvaydı ve Daum'un sonu oldu. Ama o gün Türk futbolunda çok enteresan işler yaşandı. Üç yıl önce sahaya atılan konfetiler yüzünden Denizlispor-Fenerbahçe maçı İstanbul'da oynanan Galatasaray-Kayserispor maçından yaklaşık 20 dakika sonra bitmişti. Konfetilerin tek amacı vardı; maçın bitişini geciktirmek. Üstelik aynı dakikalarda Gaziantep'teki maç da bitmiş ve Denizlispor maçı kaybetse bile kümede kalmayı garantilemişti. Bu maç sonrası çok şeyler yazıldı, çizildi.
Gelelim geçen hafta sonu Denizli'deki açılış maçına. Jeneratör yüzünden maç 40 dakika durdu. Ya bu maç ligin son maçı olsaydı da; Fenerbahçe'yle birlikte G.Saray veya Beşiktaş şampiyonluk hesapları yapsaydı. Ve aradaki gol averajı da bir olsaydı! Ve Güiza'nın son dakikalardaki attığı golle F.Bahçe şampiyon olsaydı, ortalık yangın yerine döner miydi?

BOŞLUKLAR DOLDURULMALI
Ülke futbolu olarak kimi zaman okyanusu geçip derede boğuluyoruz. "Bu jeneratör sezon başı elden geçti" diyorlar, nasıl geçmiş anlamadık. "Jeneratörü tamir etmek için kahveden eski bir teknisyen çağırıldı" diyorlar, ya o teknisyen bulunamasaydı ne olacaktı? Neresinden bakarsanız bakın milyonlarca dolar yatırım yapılan futbolumuzda böyle komik olaylar yaşanmamalı. Federasyona düşen görev çok önemli. Futbola büyük yenilikler getirdiler. Disipline etmeye çalışıyorlar, ama böylesi hataların da bir daha yaşanmaması için boşlukların süratle doldurulması şart.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA