Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

5 bin üyeli 'zengin çürük'ler kulübü

Sakat olmak ne büyük zenginlikmiş de(!) haberimiz yokmuş. Yaklaşık 11 milyon engelli yurttaşımız işi gücü bırakıp sağlığına kavuşmak için gözünü kırpmadan tüm varlığını harcıyor.
Hem sağlıklı hem de varlıklı olanlar öyle mi yapıyor? Sakat olmak için türlü numaralar yapıp kesenin ağzını sonuna kadar açıyor.
Şaka gibi! Ama gerçek. Cebi kabarık 5 bin kişi askerlikten yırtmak için çürük raporu almış. Bunu ben söylemiyorum, koca Türkiye'nin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül söylüyor.

'Paralı numara'törler
Habertürk TV'de 40 yaş üzerine askerlik affı, tek tip askerlik gibi gündeme ilişkin soruları yanıtlayan bakan aynen şunları söyledi:
"40 bin çürük raporundan 5 bin kişiyi mercek altına aldık. Bu kişiler arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Cem Uzan gibi pek çok ünlü isim bulunuyor. Raporların doğruluğunu araştırıyoruz. Mesela Cem Uzan'ın aldığı raporun önüne baktırdık, arkasına baktırdık. En yetkili yerden aldığı için yapacak bir şey yok. GATA çünkü, hakem hastanesidir. Profesörler kurulundan aldığı için yapacak bir şey yok. Ancak, Uzan "Hastalıktan sıkıntı çekiyorum" diyerek çürük raporu almış. Sonra da Türkiye'nin dört bir tarafını gezip parti propagandası yapmış. Mantığa ters düşen bu tür olayları yani müruru zaman (zaman aşımı) süresi içinde 40 bin dolayında çürük raporu var. Bunlardan maddi gücü ve genel durumu iyi olanları, şüpheli görülenleri incelemeye aldık."
Sayın bakan bu açıklamayı yapınca yanımdaki engelli arkadaşım, "Biz sakatlar özürlü raporu almakta zorlanırken, bunlar nasıl çürük raporu alabiliyor" diye söylenip durdu. Haklı... Özürlüye hak ettiği raporu vermeye gelince "Bay bay", sağlam olduğu halde şöhretli, zengin, bürokrat çocuklarına çürük raporu verirken "hay hay" diyorlar. Sağlıklı ve para babası kişiler neden sakat numarası yapıp çürük raporu alıyor? Bu insanların kafasından bir zoru mu var! Olsa, o devasa varlığı yönetemezler. Peki o zaman "çürük" numarası neden..
Vatana hizmet etmek 'zul' geldiği için mi...
Yasalardan kaçmak için mi...
Karapara aklamak için mi...
Deli numarası yapıp birini şişlemek için mi...
Emlak vergisi ödememek için mi...
Özürlü maaşı ya da evde bakım ücreti almak için mi...
Yoksa aklımızın ermediği başka bir sebepten dolayı mı?
Sahi, "Sağlıklı bir insan neden sakat kalmayı arzular?" İster önden, ister yandan, ister yukarıdan, ister aşağıdan, nereden bakarsanız bakın bu işte bir sakatlık olduğu kesin!
"Sakat iş" yapanların sayıları da az buz değil; 5 bin kişi. Bunlar yakında 5 bin üyeli 'zengin çürük'ler kulübü ve derneği kurarsa engelli haklarını savunan dernekler şaşırmasın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA