Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOP KÜLTÜR SAMİ TOSUN

Herkes muz peşinde!

Bakınız kıymetli okur, çok açık konuşuyorum, bir şeyler oluyor... Yani tamam, Maya takvimine, aralık ayı itibarıyla kıyametin kopacağına falan inanmıyor olabilirsiniz ama Yaşar Nuri Öztürk'ün canlı yayında Türk Sanat Musikisi okuması ve Saba Tümer'in kalkıp onu öpmesi de mi gol değil?! Aynı Saba Tümer'in ekranda canlı canlı bale yapması peki? Tamam, o yapılan şeye bale denmeyebilir ama bu da başlı başına acayip bir durum. En azından, dünyada ilk kez sarı gömlekle basenleri gizleyip 'balemtrak' hareketler yapan bir 'ekran yüzü'ne denk geliyoruz. Üstelik bir de olayı futbol spikeri anlatıyor! 10 numara bir 'alamet'! Saba Kasırgası...
Efendim, takdir edersiniz ki, serbest uçuşan zihnimiz bizi derhal şu Amerikalıların her kasırgaya bir isim takması hususuna götürecektir. Şimdilik bu tuhaflığı bir kenara bırakıyoruz. Amma velakin Sandy Kasırgası diye bir afet yaşanıyor halihazırda, görmezden gelemeyiz. New York'un Manhattan mahallesinde elektrikler kesildiyse, vay şu insanlığın haline! Bakınız, Obama bile "Seçimleri bıraktım, Sandy hadisesine gömüldüm," açıklaması yapıyor. İşin acıklı yanı, Maya takvimine göre kıyamet kopacaksa eğer, alametlerden biri de, efsane tufanların ABD'nin doğu ve batı kıyılarını sular altına gömmesi olacakmış. New Jersey'in su basmış mahallelerinde köpekbalıkları yüzüyor, daha ne olacaktı?! İster istemez insanın asabı bozuluyor canım!..

AVŞAR KASIRGASI
Ama, size şöyle söyleyeyim, kıyamet kopacağı gün, yani 22 Aralık'ta, Şirince civarına kıyamet uğramayacağını düşünen ve deli gibi rezervasyon yaptıran bir kısım tarikat mensubu ecnebiyi saymazsak, bu olup bitenler insanlığın umurunda değil. Geçen hafta CNN muhabiri, kozmonot gibi giyinmiş, Sandy Kasırgası'nın vurduğu bölgeden afetin ne büyük olduğunu canlı canlı anlatırken, üç mayolu arkadaş arkasına geçip Gangnam Style dans ediyordu mesela!
Böyle laubalilik mi olur?! Koskoca Obama seçim kampanyasını Sandy Abla'ya bağlasın, üç mayolu zibidi gelip, hem bizim televizyon kozmonotunu hem de koskoca seçim kampanyasını Gangnam furyasına kurban etsin!..
Tabii Mayalılar takvim üzerine çalıştıkları dönemde Korelilerle tanışmadıkları için şu Gangnam denen acayipliği de kıyamet alametlerine ekleme fırsatları olmamış. Biz ekleyebiliyoruz efendim. Kaldı ki, geleneksel kıyamet alametleri arasında "Çalgı aletleri çoğalır, her yerde çalgı çalınır," gibi bir durum da sıralanmaktadır.
Bunlar sadece çalmakla yetinmiyor, tuhaf biçimde zıplıyorlar da.
Eğer Güney Kore'nin başkenti Seul'ün ortasından akan Han Nehri'ne nazır Gangnam Mahallesi'nden çıkan bu acayiplik, Hülya Avşar'la Survivor Adası'nın hırçın çocuğu Alp Kırşan'ı yan yana dizmiş ve onlara anlamsız hareketler yaptırmışsa, ortada ciddi bir durum var demektir. Özellikle Hülya Avşar'ın Gangnam şovu bana pek bir kıyamet alameti gibi geldi... Bir nevi Avşar Kasırgası...
Tabii bakmayın siz öyle her tarafta kasırgalar estiğine. Bir yandan da buzullar eriyor. Ayşe Arman, Kuzey Kutbu'na gitti ya, "Gözlerimle gördüm," diyor, bizzat tanık olmuş, hakikaten eriyorlarmış. Gerçi Ayşe Hanım'ın gittiği yere tam olarak kutup denemez tabii ama olsun. O coğrafyaya, en azından kutup ayılarının iç bölgelere çekilmesine yetecek kadar yaklaştığı söyleniyor.
Ayşe Hanım, hakkını yemeyelim şimdi, bir 'çevre duyarlısı' olarak gittiği 'kutup'ta süper performans gösterdi, GSM operatörü reklamı bile yaptı maşallah. Artık baz istasyonu dikip mi gelmiştir, bilemiyorum. Bir de muhterem Saadettin Teksoy nostaljisi yapıp iki rekat namaz kılsaydı, Saba Tümer'in bale gösterisini üçe çarpmış vaziyette, gönül rahatlığıyla memleketimize geri dönebilirdi. 'Gönül rahatlığı' dedim de... Şimdi, şu insanoğlu çok acayip tabii. Kasırgalar eserken, buzullar erirken, bu durumu nasıl değiştirebiliriz diye düşünüp tedbir alacağımıza, biz hâlâ kurnazlık peşindeyiz.
Neymiş, küresel ısınma dünyanın iklimlerini değiştirip de daha sıcak yaptığında, muz önemli bir besin kaynağı olacakmış! Bilim adamları öyle söylemiş! Yahu arkadaş, adamı olduğun bilime biraz hürmet göster ve de ki, "Ey ABD, Çin, Almanya, Rusya ve Japonya, şu karbon salınımını durdurun kardeşim! Yoksa insanlığın hali harap!"
Nerdeee?! Bilim adamları muz peşinde! Çok zor günlerden geçiyoruz kıymetli okur. Kıyamet alametleri çoğaldı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA