Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Yasal düzenlemeyi Tahkim hızlandırdı

Beşiktaş'a verilen çirkin ve kötü tezahürat cezası "Kendi yönetimine karşı yöneltildiği gerekçesiyle" kaldırılınca TFF Başkanı Özgener, cezaların futbol ailesinin dışındaki kanallarca verilebilmesi için düğmeye bastı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, önceki gün Ankara'da futbolda şiddetin önlenmesi konusunu devlet yetkilileriyle masaya yatırdı. Özgener, toplantıda federasyonun üç ana konuda öneride bulunduğunu belirterek, "İlki statlara kamera sistemi yerleştirilmesi... İkincisi biletlere kimlik belirlemeyi kolaylaştıracak vatandaşlık numarası gibi bilgilerin işlenmesi... Üçüncüsü statlarda şiddete karışanların süratle ve ciddi şekilde cezalandırılması" ifadelerini kullandı.
Özgener'in "Cezaların Futbol Federasyonu kurullarınca değil, mahkemeler tarafından verilmesi gerek" derken federasyonunun yaptırımlarıyla ilgili uygulamaları yetersiz bulduğunu imâ etti. Özgener'in bu sözleri Tahkim Kurulu'nun 22 Ekim'de aldığı kararı akıllara getirdi.

TAHKİM'DEN ŞOK KARAR
PFDK, 8 Ekim'deki toplantısında Beşiktaş'a Denizlispor maçında kendi taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat için 40 bin TL para cezası vermişti. Ancak Tahkim Kurulu 22 Ekim'deki toplantısında "Kötü ve çirkin tezahüratın kendi kulüp, taraftar ve yönetimine karşı yöneltildiği" gerekçesiyle bu cezayı kaldırmıştı.
SABAH, 28 Ekim'de Tahkim Kurulu'nun bu kararını manşetine taşımış ve "Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde siyah-beyazlı tribünler 'Yıldırım' diyerek küfür ederse TFF nasıl ceza verecek? Stattaki küfürün Aziz Yıldırım'a mı, yoksa Yıldırım Demirören'e mi yönelik olduğu nasıl ayırt edilecek?" diye sormuştu.

ÖZGENER DE MUTSUZ
Bu sorular hâlâ yanıt beklerken, kararlarına itiraz bile edilemeyen Tahkim Kurulu'nun "Tezahüratın küfür içerip içermediğine değil, kime yönelik olduğuna bakarak " PFDK'nın çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle verdiği cezayı kaldırmasından TFF Başkanı Mahmut Özgener'in hiç memnun olmadığı kulislerde konuşuluyor.
Özgener'in "Yetersiz" bulduğunu açık açık dile getirdiği 5149 sayılı sporda şiddet yasasından daha etkili ve daha hızlı uygulanabilir bir yasa için çalışmaları hızlandırması, memnun olmadığı Tahkim kararının hemen ertesine denk geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA