Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Savunmaya dikkat

Bu sezon transfer politikasında ofansif oyuncuların transferi ağırlık kazandı. Hala da ofansif bir orta saha arayışı devam ediyor. Fakat eldeki bu kadroyla hücum bölgesinde bu kadar alternatifle sıkıntı görünmüyor. Oynanan hazırlık maçlarına ve eldeki kadroya baktığımızda defans problem yaşanabilecek bir bölge gibi görünüyor. Bunun birkaç sebebi var. Şu anda oynayan savunma oyuncularının dördünden üçü yeni isimler. Sağda ve solda alternatifler mevcut... Takım içinde kaydırmalarla herhangi bir sıkıntıda alternatif üretilebilir. Fakat defansın göbeğinde geçen sezon oynayan üç temel oyuncu Gökhan Zan, Zapotocny ve İbrahim Toraman şu anda yoklar. Bunların yerine Ferrari transferi gerçekleştirildi.
Bu oyuncuların uyumu veya adaptasyonu ayrı bir konu... Bunları zaman içerisinde göreceğiz. Fakat daha önemlisi defansın ortasında Ferrari ve Sivok'tan başka şuanda alternatif görünmüyor. Oynanacak Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi maç sıklığını ve bunlara ilaveten Türkiye Kupası periyodunu da düşünürsek, alternatif eksikliği önümüzde ciddi bir sorun olarak duruyor. Çünkü bu bölge, oyuncuların en çok kart gördükleri, cezalı duruma düştükleri ve sakatlandıkları bir yer. Açıkçası bu oyuncu sayısıyla zorluklar yaşanabilir. Savunmanın göbeğine yabancı sınırı dolayısıyla dışarıdan oyuncu almak zor olabilir ama fazla baş ağrısı yapmadan bu bölgeye Türkiye'den mutlaka bir alternatif bulunmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA