Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Rijkaard sınıfta kaldı

İki takımın da maça başlayan 11'lerine baktığımızda oyunun orta saha odaklı kurulduğunu gördük. Fenerbahçe daha kontrollü ve mücadele gücü yüksek bir dörtlü olan Vederson, Cristian, Emre ve Topuz'lu orta sahayla başlarken, Galatasaray sistemini değiştirmeden daha iyi top kullanabilen oyuncuları tercih etti. Fakat bunu yaparken Elano'yu oyun kurucu mevkiinde kullanmayı düşündü. Galatasaray'ın maç kadrosunu gördüğümde sarı-kırmızılılar açısından Elano'nun performansının belirleyici olacağını düşündüm.
Çünkü Elano bu mevkide oynarken Arda da bu sezon çok az oynadığı kenarda oyuna başladı. Maç içerisinde Galatasaray adına gördük ki, Elano etkili olamadı, temposu düşük kaldı, oyuna çok müdahale edemedi hem de Arda değişen pozisyonundan ötürü etkinliğini yitirdi. Buna bir de Keita'nın markaj altında kalması ve bu baskının sonucunda sinirlenip kart görmesiyle de Galatasaray o dakikadan itibaren maçı kaybetti.
Oyuncular bu durumdayken Rijkaard da hem maça müdahale açısından hem de oyuncu değişiklikleriyle ve bana göre oyuncuları bu tür bir maça hazırlayış şekliyle de sınıfta kaldı. Fenerbahçe'nin bu maç için düşündüğü oyun stratejisi karşılığını aldı. Maça çok agresif başladılar, özellikle gole kadar olan bölüm içerisinde Galatasaray'ı sirkülase ettiler.

LEO FRANCO FORMSUZDU
Alex'in golü organizasyon ve hazırlanış olarak oldukça güzeldi. Ama ofsaytla ilgili soru işaretini de üzerinde taşıdı. Dedik ya orta alanlar iki takım adına bu maçın sonucunu belirleyen faktör oldu. Fenerbahçe'nin Emre, Cristian, Topuz ve Vederson'la orta alan içerisinde agresif ve çok istekli oyunu Galatasaray'ın bu maçta düşündüğü hamleleri engelledi.
Galatasaray'ın defans hatalarının yanında özellikle Leo Franco'nun da bireysel formsuzluğu çok daha az hatalı oynayan Fenerbahçe'nin defansının karşısında da maçın kaybedilmesine sebep oldu. Genel olarak temayüllere göre olan düşünce kazandı diye söyleyebiliriz. Ama ben bu maçı kesinlikle hak eden kazandı diyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA